Oranjefonds



Project van de week: Stichting Educatief Centrum de IJssel, Apeldoorn

Kinderen met een leerachterstand lopen het risico om achter de feiten aan te blijven lopen. Om dat te doorbreken zet Stichting Educatief Centrum De IJssel een aantal activiteiten op om kinderen huiswerkbegeleiding te geven. Vrijwilligers geven leerlingen extra lessen en 1-op1 begeleiding om schooluitval tegen te gaan. Het Oranje Fonds ondersteunt dit initiatief met EUR 18.500.

De Stichting is in 2010 opgericht en heeft al wat ervaring opgedaan met huiswerkbegeleiding en het aanbieden van mentoren/coaches. Voor het schooljaar 2011-2012 wil de stichting met behulp van 24 vrijwilligers 90 leerlingen en 30 ouders bereiken.

Vier programma's
Hiervoor gaat de Stichting in een viertal programmas aan de slag. Zo is er het programma Maximizer, waarin basisschoolleerlingen spelenderwijs met taal- en rekenvaardigheden aan de slag gaan. Daarnaast is er het Kapitaalhuis om schooluitval bij risicoleerlingen tegen te gaan. De jongeren krijgen naast huiswerkbegeleiding ook een mentor/coach aangeboden die hen 1-op-1 kan helpen. In de Potential Club krijgen leerlingen van 10-16 de kans om nieuwe vaardigheden in de wetenschap, techniek, kunst en media aan te leren. En in de Parents Club, tot slot, biedt De IJssel ouders ondersteuning in de opvoeding.

Geld en kennis
Het Oranje Fonds steunt de stichting niet alleen financieel. Bij het opzetten van het projectplan maakte de stichting ook gebruik van de kennis die er is bij het Oranje Fonds. Vooral de kennis op het gebied van mentoring kon De IJssel goed gebruiken.

Meer projecten?
Bekijk andere inspirerende projecten in het Archief van Projecten van de Week

>