"Puur" uit eten in Het geheim van Wieringen
Persbericht van Het Geheim van Wieringen B.V. i.o.
Van 14 t/m 20 november 2011 vindt de Puur Restaurant Week plaats en kun
je bij honderden restaurants door heel Nederland genieten van een
h'eerlijk 3-gangen diner. Restaurants zetten een 'Puur Menu' op de
kaart waarbij biologisch, Fairtrade en duurzame vis centraal staan.
Duurzame ingrediënten winnen in de horeca aan populariteit. 'Een
gerecht met een goed verhaal smaakt beter. Niet alleen omdat het beter
voelt, maar ook omdat de herkomst van ingrediënten bepalend is voor de
kwaliteit', aldus Ramon Beuk die optreedt als ambassadeur van de Puur
Restaurant Week.
Natuurlijk doet "Het geheim van Wieringen" aan de rand van
Hippolytushoef ook mee aan deze restaurant week, voor hen is PUUR koken
altijd al een standaard. De meeste produkten die op het bord komen zijn
reeds Biologisch, Fair Trade en duurzaam. Voor U is dit een prima kans
om voordelig (opnieuw) kennis te maken met dit jongste restaurant van
Wieringen. Ischa Hijmans, verantwoordelijk voor hetgeen de keuken uit
komt heeft een geweldig mooi en maar liefst vijf gangen tellend menu
samengesteld. Dit vijf gangen menu zal u worden geserveerd voor het
vriendelijke bedrag van EUR 30,00. Indien er bepaalde produkten of
ingrdienten zijn welke u beslist niet lust of niet mag eten dan kunt u
dat melden en zal de keuken daar zeker rekening mee houden, zij kunnen
u altijd een alternatief bieden.
Het vijf gangen menu bestaat uit "kleine gerechten" want het Geheim
serveert alle gerechten altijd in het formaat van een voorgerecht.
Hierdoor kunt u genieten van meerdere smaken en structuren en is een
avondje uit eten weer een echt avontuur. Wat kunt u verwachten van het
Puur Restaurant Week Menu ?
GANZENBORST
Terrine van gekonfijte en gerookte Wieringer ganzenborst met marmelade
van rode ui
- - -
PREISOEP
Soep van lokaal geteelde prei met roulleaux van scharrelhoen en crouton
van zuurdesem
- - -
RODE POON
In tempura beslag gebakken rode poon met pompoen chutney en gember
mayonaise
- - -
KALFSWANG
Langzaam gegaarde kalfswang van Waterlant's weelde(R) met ongehutste
pot en jus met verse Salie
- - -
WENTELTEEF
Wentelteef gemaakt van suikerbrood met hangop van boeren yoghurt
en compote van bramen
*
Links:
http://www.hetgeheimvanwieringen.nl
Razende Robot Reporter