Syntens

Syntensklant derde bij Herman Wijffels Innovatieprijs

Anti-decubitus kussen helpt zorgprobleem op te lossen

Een nieuw ontwikkeld zitkussen van het Barendrechtse bedrijf Zitwerk is derde geworden bij de Herman Wijffels Innovatieprijs 2011. Het gaat om de I-PADD, ontwikkeld door Wim Tinke en Hans Voorwinde en een groot aantal experts uit verschillende disciplines van wetenschap en techniek. Zitwerk is een klant van innovatieadviseur Simone Vermeulen die hen begeleidde bij de totstandkoming van de innovatie.

Met de Herman Wijffels Innovatieprijs wil de Rabobank ondernemers helpen hun kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken. Bij de beoordeling ligt de nadruk op de impact van de vinding op de samenleving, het innovatieve karakter en de bijdrage van de ondernemer bij de ontwikkeling van de innovatie.Â

Toelichting jury

Decubitus (doorligwonden) betekent veel leed voor de patiënt door pijn en complicaties. De I-PADD is een preventief werkend kussen die dat leed kan voorkomen. Kennis die in Nederland aanwezig is, wordt met de ontwikkeling van de I-PADD goed benut. Vooral de samenwerking tussen zorg en techniek vond de jury van grote waarde. Preventie is een aandachtspunt voor de zorg waarmee niet alleen leed wordt voorkomen, maar ook kosten worden bespaard. Een samenleving anno 2011 moet ook kennis en kunde blijven inzetten voor sociaal-maatschappelijke doelen.

Voor meer informatie over de I-PADD klik je hier.

www.zitwerk.nl