UMC Groningen

Professor Kluin-Nelemans wint prijs LymfklierkankerVereniging Nederland

14 november 2011

Hanneke Kluin-Nelemans, hoogleraar hematologie, heeft de LVN-prijs gewonnen. De LymfklierkankerVereniging Nederland (LVN) reikt deze prijs eens per drie jaar uit aan een persoon, afdeling of organisatie die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor patiënten met lymfklierkanker. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 5000 euro, te besteden aan verbetering van de dienstverlening aan lymfklierkankerpatiënten.

Drie personen van de LVN waren op 9 november afgereisd naar het UMCG om professor Kluin-Nelemans te verrassen met de prijs: juryvoorzitter Fred Lindhout, bestuurslid PR en publiciteit Jeroen Terlingen en secretaris Wim de Haan. Lindhout die de eer had de prijs uit te reiken, las het juryrapport voor waarin stond dat Kluin de prijs verdiende omdat zij:
* altijd klaar staat om oplossingen voor patiënten te zoeken, ook al wonen zij niet in de regio Groningen;

* altijd bereid is een bijdrage te leveren aan bijeenkomsten van de LVN;
patiënten stimuleert lid te worden van de LVN, onder het motto: als je het niet doet, dan doe je jezelf te kort;
* haar patiënten stimuleert goed voor zichzelf op te komen (befaamd is haar uitspraak "Lastige patiënten Leven Langer");
* de dragende kracht is achter de site www.hematologiegroningen.nl waarop veel informatie staat over lymfklierkanker.

Professor Kluin waardeert de prijs bijzonder want ze draagt de LVN een warm hart toe vanwege de duidelijke functie die de vereniging voor patiënten heeft.
Gerelateerde informatie

* LymfklierkankerVereniging Nederland (LVN)