Fietsende opening Ingenieursplein

Persbericht van NLingenieurs

Zes ingenieursbureaus, allen lid van NLingenieurs, Arcadis, DHV, Movares, Oranjewoud, Tauw en Witteveen+Bos presenteren zich dit jaar gezamenlijk op het Ingenieursplein op de Betondag in de De Doelen in Rotterdam. Het thema van het plein is "Energieker met Ingenieurs!". Bezoekers kunnen meedoen aan een race tegen de klok op de fiets. Omstreeks 11.00 uur geeft Paul Oortwijn, directeur van NLingenieurs, het startschot voor de eerste fietsbattle tussen Patrick Buck, directeur Projecten bij ProRail en Cees Brandsen, HID bij RWS.

"Energieker met Ingenieurs" is afgeleid van het thema van de Betondag 2011, "De energie van Beton". De deelnemende ingenieursbureaus laten zien bij welke actuele projecten zij betrokken zijn en hoe zij hieraan een energieke bijdrage leveren. Dit is de tweede keer dat de ingenieursbureaus de handen ineen slaan op de Betondag.

Bovendien verzorgt ieder bureaus een presentatie in de Van Capellenzaal:
12.30 uur:Stormvloedkering New Orleans: Nieuwe bescherming voor de stad - ARCADIS
13.00 uur:BIM 2.0: Bouw gemaal Houtkade geeft kijkje in de toekomst van BIM - Tauw
13.30 uur:A10 Zuidas: Laveren binnen een dynamisch project - DHV 14.00 uur:Sustainable energy: Nederlandse innovaties - Oranjewoud en Strukton
14.30 uur:Spoorzone Delft: tunnelbouw in een kwetsbare omgeving - Witteveen+Bos
15.00 uur :Arnhem: Beschoeide Sleuf als oplossing voor trillingen - Movares

Ingenieursbureaus werken in alle fasen van bouw- en infrastructuurprojecten. Zij leveren toegevoegde waarde met kennis over duurzaamheid, leefbaarheid en kosteneffectiviteit. Om de zichtbaarheid van de ingenieursbranche tijdens de Betondag te vergroten, hebben de zes bureaus deze samenwerking gezocht en het Ingenieursplein ingericht. Het plein bestaat uit zes uniforme stands met informatie over de projecten en diensten van de bureaus op het gebied van beton- en waterbouw.

Links:
http://www.nlingenieurs.nl



Razende Robot Reporter