Rijksoverheid

Verhagen: `Volg je hart, word ondernemer!'

Nieuwsbericht | 14-11-2011

Er zijn geen gouden regels voor ondernemen. Je maakt je ondernemersdroom waar door de eerste stap te zetten, je hart te volgen en met doorzettingsvermogen je idee tot een succes te maken. Met die woorden opende minister Verhagen van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) maandag 14 november 2011 de Global Entrepreneurship Week.

Slimste regio van Nederland

Tijdens deze week worden in 120 landen jongeren gestimuleerd te kiezen voor een carrière als ondernemer. De aftrap van het Nederlandse programma vond plaats in de Slimste regio van Nederland, Eindhoven. Tot 20 november vinden er in allerlei plaatsen zo'n 200 activiteiten plaats.

Onderzoeksbureau EIM heeft becijferd dat ruim zestig procent van alle jongeren ondernemerschap als serieuze carrièreoptie ziet. 'Die ambitie kan de Nederlandse economie goed gebruiken,'aldus minister Verhagen. 'Jonge ondernemers zorgen met hun vernieuwende ideeën voor inkomsten en banen. Ze vormen het fundament voor de toekomst van onze economie.'

Colleges ondernemerschap

Het kabinet heeft de regels voor studenten met een eigen bedrijf versoepeld. Ze hoeven in hun laatste studiejaar niets meer van hun studiefinanciering terug te betalen als ze winst maken met hun eigen bedrijf. Het kabinet stimuleert universiteiten en hogescholen studenten de kans te geven ideeën om te zetten in een eigen bedrijfsplan. Ook is er extra geld beschikbaar gesteld voor colleges ondernemerschap.