Politie Hollands Midden

Leiden - Grote verkeerscontrole

Leiden, 14-11-2011 o Tussen vrijdag 11 november 19.00 uur en zaterdag 12 november 01.00 uur werd er aan de Plesmanlaan bij het Transferium in Leiden een grote verkeerscontrole gehouden. Doel van de verkeerscontrole was het vergroten van de verkeersveiligheid.

De controle werd uitgevoerd met verschillende partners, omdat de controle specialistische kennis vereiste. Onder andere de Douane, RDW, Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en de Belastingdienst waren aanwezig. Voertuigen werden staande gehouden en vervolgens werden onder andere de bestuurder, de lading en de technische staat van het voertuig gecontroleerd.

Bestuurders werden ook gevraagd te blazen. Van de 252 gecontroleerde bestuurders bleken er vier te veel gedronken te hebben. Twee beginnende bestuurders bliezen achtereenvolgens 590 ug/l en 205 ug/l, terwijl 90 ug/l de limiet is. Twee ervaren bestuurders die te veel hadden gedronken bliezen achtereenvolgens 235 ug/l en 350 ug/l. De limiet voor een ervaren bestuurder is 220 ug/l. De politie schreef veertig bekeuringen uit. Onder andere voor snelheid: twaalf bestuurders kregen een boete omdat zij te hard reden. Bij vijf voertuigen was het profiel van de banden niet in orde, bij drie personen was de verlichting niet in orde en twee personen konden geen kentekenbewijs tonen.