Openbaar Ministerie

OM eist in hoger beroep 12 maanden cel voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval op N61 te IJzendijke

14 november 2011 - Ressortsparket Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep 12 maanden gevangenisstraf en 3 jaar rijontzegging geëist tegen een 23-jarige man uit Terneuzen die ervan verdacht wordt op 23 augustus 2009 op de N61 te IJzendijke (gemeente Sluis) een eenzijdig ongeval met dodelijke afloop te hebben veroorzaakt.

Verdachte reed samen met een vriend, het latere slachtoffer, na een avondje stappen terug naar huis. Bij een bocht ging het mis en de auto waarin verdachte zat is de berm in gereden en vervolgens tegen het talud van de naast de berm gelegen sloot gebotst. De auto is daarbij gelanceerd waarbij het slachtoffer uit de auto is geslingerd en daardoor zodanig gewond is geraakt dat hij is komen te overlijden. De verdachte was op dat moment onder invloed van alcohol.

De advocaat-generaal (OM) benadrukte in het requisitoir dat het zeer kwalijk is dat de verdachte onder invloed van alcohol de weg is opgegaan. De verdachte is reeds eerder voor rijden onder invloed met justitie in aanraking geweest.

De rechtbank veroordeelde verdachte eerder tot 12 maanden gevangenisstraf en een rijontzegging van 36 maanden na een eis van de officier van justitie van 18 maanden cel en een rijontzegging van 3 jaren. De verdachte stelde tegen deze uitspraak hoger beroep in.

Uitspraak (naar verwachting) op 28 november a.s.