Gemeente Millingen


Toezicht en handhaving kinderopvang op orde

De gemeente Millingen aan de Rijn heeft de positieve waardering van A-status gekregen van de Inspectie van het Onderwijs voor de controle van kwaliteit en veiligheid van kinderopvangorganisaties.

De Inspectie van het Onderwijs controleert namens Minister Kamp de gemeenten op hun handhavingstaken Kinderopvang. Op 29 oktober jl. heeft de Inspectie een lijst gepubliceerd waarbij de helft van de gemeenten een status toegekend hebben gekregen. De status zegt iets over de mate waarin de gemeenten hun zaken op orde hebben, als het gaat om de controle van kwaliteit en veiligheid van kinderopvangorganisaties.

A-status voor Millingen
De kinderopvangorganisaties in onze gemeente - dat zijn kinderdagverblijven, de buitenschoolse opvang en gastouders - zijn geïnspecteerd door de GGD. Waar nodig hebben we actie ondernomen om hen aan de Wet Kinderopvang te laten voldoen.

U kunt de gekwalificeerde kinderopvangorganisaties in onze gemeente vinden op www.landelijkregisterkinderopvang.nl.

Op de website van de onderwijsinspectie www.onderwijsinspectie.nl vind u het overzicht van gemeenten die een status hebben toegewezen gekregen en wordt meer uitleg gegeven over het toezicht en de resultaten.

Wij zijn blij met de toegekende A-status en zullen samen met de kinderopvangorganisaties blijven werken aan de veiligheid en kwaliteit voor de jonge kinderen in de opvang.