Gemeente Millingen


`Scharnieren' werkt bij koppelen werkzoekende en werkgever

'Scharnier'werkgever in het zonnetje gezet.

Stel u bent werkgever en u bent op zoek naar personeel. Hebt u er dan wel eens aan gedacht om gebruik te maken van het succes van de scharnierfunctie van de gemeente? De gemeente koppelt uw wensen en behoefte via maatwerk aan een werkzoekende die op eigen kracht moeilijk aan werk kan komen. De ervaring heeft inmiddels bewezen dat dat naar volle tevredenheid werkt.

De scharnierfunctionaris maakt zowel gebruik van de UWV-Werkbedrijf vacatures als van de vacatures van de bedrijven binnen de MUG-gemeenten, van het eigen netwerk van werkgevers en van regionale werkgevers.

Succesformule
Vooral bij lokale en regionale bedrijven slaat deze succesformule aan. De resultaten variëren van werkervaring opdoen met behoud van uitkering tot en met het uitstromen naar een reguliere baan. Ook in Millingen aan de Rijn is er succes geboekt: bij Bike Totaal Jos van Hees heeft een persoon het vak van fietsenreparateur in de praktijk geleerd met de nodige begeleiding. Bij de Tinnen Roos hebben twee personen vanuit een bijstandsuitkering het vak van tin gieten kunnen leren, en hebben een arbeidscontract gekregen bij het bedrijf. Daarmee zijn ze bijstandsonafhankelijk geworden en met veel plezier aan het werk .

De heer R. Jahn van Tingieterij De Tinnen Roos (zie foto) is in het zonnetje gezet vanwege zijn grote inzet om personen, met hulp van de gemeente, een dienstverband aan te bieden. De heer Jahn vertelde dat hij bij het zoeken naar personeel als eerste dacht aan de werkzoekenden uit Millingen aan de Rijn. "Als er dichtbij kandidaten werkzoekend zijn, hoef ik niet verder te kijken", aldus de heer Jahn. Zo werden zijn vacatures ingevuld met werkzoekenden vanuit de gemeente.]

Ook in Leuth is het goed gelukt bij Hoveniersbedrijf Groenvoorziening De Overhaag. Daar zijn enkele personen met meer of minder begeleiding enthousiast aan het werk gegaan.

Met werkgever zoeken naar passende variant
Het komt voor dat eisen van de werkgever en de capaciteiten van de werknemer niet op elkaar afgestemd kunnen worden. Soms zit de oplossing in het tijdelijk werken bij een bedrijf in de vorm van een werkervaringsplek met behoud van uitkering. Er wordt met de werkzoekende voortdurend gezocht naar mogelijkheden om dichter bij of op de arbeidsmarkt te komen. In sommige gevallen loopt de begeleiding vanuit de gemeente wat langer door en ook wordt er wel eens een loonkostensubsidie ingezet als blijkt dat een werknemer toch nog behoorlijk wat begeleiding nodig blijkt te hebben op de werkplek.

Vacature aanmelden
U kunt als werkgever uw vacature aanmelden. De scharnierfunctionaris gaat daarmee aan de slag en neemt zo snel mogelijk contact met u op.