Gemeente Maasdriel



Gezond ontbijt voor ouders en peuters

[DownloadFile.aspx?fileId=d9d182e8-b3af-48b3-b885-6dcf45fdc71f&file Type=Content] Ruim 100 peuters en hun ouders ontbeten donderochtend 10 november samen met wethouder Leijdekkers in MFC Kreek in Kerkdriel. Het gezonde ontbijt werd georganiseerd door Stichting Peuterspeelzalen Maasdriel als afsluiting van een themaweek over gezonde voeding en voldoende bewegen.

Na het ontbijt volgden de ouders twee workshops over gezonde traktaties en gezonde voeding. De kinderen gingen met de leidsters aan de slag. Samen deden zij leuke spelletjes en beweegactiviteiten. De ochtend eindigde met een theateroptreden van Plum & Puddingh. De ouders kregen een kortingskaart voor kinderspeelparadijs Kids Castle.

In de themaweek van 1 t/m 10 november organiseerde Stichting Peuterspeelzalen Maasdriel (SPM) allerlei activiteiten om ouders en peuters bewust te maken van het belang van een goede balans tussen eten en bewegen. Zo konden de peuters hun smeerdiploma halen, `proeven' en deden zij spelenderwijs werkjes rondom dit thema.

Het ontbijt en de themaweek zijn onderdeel van het project `Maasdriel in Balans'. Met dit project wil de gemeente overgewicht voorkomen en terugdringen bij kinderen van 0-19 jaar. Overgewicht is een groot probleem in Rivierenland en ook in Maasdriel. De gemeente stimuleert daarom gezonde voeding en voldoende bewegen. Kinderen die al overgewicht hebben moeten tijdig worden gesignaleerd en geholpen. Het project loopt nog tot eind 2011 en wordt mede gefinancierd door de Provincie Gelderland. De GGD ondersteunt de gemeente Maasdriel en Stichting Peuterspeelzalen Maasdriel bij de uitvoering van het project.
* Bezoekadres:
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel

* Postadres:
Postbus 10.000
5330 GA Kerkdriel

* Tel: (0418) 63 88 88
Fax: (0418) 63 88 00
E-mail: info@maasdriel.nl