Politie Hollands Midden

Leiden - Vier mannen met inbrekerswerktuigen aangehouden

Leiden, 14-11-2011 o Op zondagmiddag 13 november heeft de politie vier mannen met inbrekerswerktuigen aangehouden. De mannen werden aangehouden nadat de politie een onderzoek had ingesteld na een insluiping aan de Van Oldenbarneveltstraat.

De politie werd die zondag rond 13.00 uur gewaarschuwd door een bewoonster. Zij had rond 12.15 uur haar woning verlaten en toen zij drie kwartier later terugkwam in haar woning aan de Van Oldenbarneveltstraat, stond de voordeur op een kier. Haar telefoon was van de eettafel weggenomen.

Toen de politie richting de Van Oldenbarneveltstraat reed, werd zij aangesproken door de eigenaar van een bedrijf in diezelfde straat. De eigenaar was geïnformeerd door een oplettende getuige die twee verdachte mannen voor het bedrijf had zien staan. Deze verdachte mannen zouden ook aandacht hebben voor een geparkeerde auto aldaar. De getuige had de mannen richting het Leidse Hout zien lopen. Kort daarna werden daar een 45-jarige man uit Nieuwveen en een 23-jarige man uit Alphen aangehouden vanwege het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen, waaronder gereedschap. Er was niet ingebroken in het bedrijf of in de geparkeerde auto.

Toen een andere politie-eenheid in de omgeving van de Van Oldenbarneveltstraat surveilleerde, zag zij op de Van Slingelandtlaan twee mannen die een CV-ketel met de fiets vervoerden. Deze twee personen werden gecontroleerd en ook zij bleken inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. De twee, een 51-jarige man uit Leiden en een 37-jarige man uit Duitsland werden aangehouden.

Het is onbekend of de vier verdachten iets te maken hebben met de woninginbraak aan de Van Oldenbarneveltstraat. Tegen hen zal er proces-verbaal worden opgemaakt vanwege het voorhanden hebben van inbrekersspullen.