Janssen De Jong Groep

Kloosterhof met enige moeite onthult (JdJ Projectontwikkeling)

7 Nov 2011

Hij riep daarbij de hulp in van twee nieuwe bewoners, de broertjes Thomas (6) en Sem (4) Claes. En dat was maar goed ook, want de onthulling bleek nog een hele klus.
Het lint waaraan getrokken moest worden, brak tot twee keer toe af. Bergkamp tilde uiteindelijk Thomas de lucht in, zodat die het doek eraf kon trekken. "Leuk", vonden de jongens achteraf. "Krijgen we nu wat te drinken?"
Van de in totaal twaalf woningen in jaren-dertig-stijl zijn er inmiddels acht verkocht. En één woning is een optie genomen, laat Robbert van Tilborg van ontwikkelaar Janssen de Jong weten. Wooncorporatie WonenBreburg kocht de vier appartementen. "Die waren in no-time verhuurd", vertelde Franklin van Rhoon van de stichting, die zei zeer gelukkig te zijn met dit eerste project van WonenBreburg in Bavel. "We gaan hier zeker meer ontwikkelen", zei hij, doelend op het project de 'B van Bavel' aan de Seminarieweg, waar in totaal 38 woningen komen. Ondanks de huidige moeilijke woningmarkt ziet hij daar 'alle voortekenen van succes.'
Directeur Rits Verkerk van Janssen de Jong, ook ontwikkelaar van de B van Bavel, beaamde dat. "Er zijn een hoop geïnteresseerden. Begin volgend jaar starten we met de bouw."
Wethouder Bergkamp deelde mee dat er, in overleg met de dorpsraad, volop bouwplannen zijn voor Bavel.
"Bavel heeft vooral behoefte aan starters- en ouderenwoningen. De Kloosterhof is dan wel geen startersproject, maar zorgt wel voor doorstroming."
Hij is blij met de plannen voor veertig woningen aan de Roosbergseweg, waarvan twintig huizen in eigen beheer gebouwd worden via collectief particulier opdrachtgeverschap (cpo). "En we zijn in gesprek met de Stichting Elisabeth om in en tegen het zorgcentrum in Bavel uit te gaan breiden. We hopen medio 2012 met een plan te komen."