Gemeente Tiel


Beach Tournament genomineerd voor landelijke meer dan handen award

Beach Tournament is door het Nationaal Coördinatieorgaan van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk 2011 genomineerd voor een landelijke meer dan handen award in de categorie 'Innovatie'. Zij maakt hiermee kans op een sculptuur van kunstenares Lidia Boomsma en EUR 5000,- ondersteuning door de VriendenLoterij. De awards worden op 7 december 2011 door staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) en Ivo Niehe uitgereikt in bijzijn van Prinses Margriet. De uitreiking vindt plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Beach Tournament Tiel is in staat met zeer beperkte middelen en met tomeloze inzet een nieuw evenement te bedenken. Zo wordt niemand uitgesloten van sport, spel, beweging en ontmoeting. Het evenement is bedoeld voor een brede doelgroep: kinderen, scholen en volwassenen. Het Tournament is een prachtige ontmoetingsplaats geworden van allerlei organisaties/verenigingen die elkaar hebben gevonden in sportiviteit, gezelligheid en competitie. Beach Tournament heeft hiermee definitief een evenement van allure op de Tielse kalender gezet. Aanstaande zaterdag gaat wethouder Driesssen om 17.00 uur met een fles champagne naar Theole om daar te vertellen dat zij genomineerd zijn voor de landelijke 'meer dan handen awards'.

In heel Nederland zijn in meer dan tachtig gemeenten lokale meer dan handen awards uitgereikt aan mensen en organisaties die uitblinken in vier categorieën; Passie, Verbinding, Competentie en Innovatie. Voor elke award zijn nu tien landelijke genomineerden geselecteerd. Niet alleen individuele vrijwilligers, maar ook vrijwilligersorganisaties, bedrijven, fondsen, projecten en samenwerkingsverbanden maakten kans op de lokale award. Beach Tournament gaat nu op voor de landelijke award. De meer dan handen awards zijn een initiatief van het Nationaal Coördinatieorgaan (NCO) van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk.