Gemeente Leudal


Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor de heer Rijkx en de heer Gijsen uit Horn

Op zaterdag 12 november werd aan de heren F.W.M. Rijkx en C.P.A. Gijsen uit Horn een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal.

De heer Rijkx

De heer Rijkx (67) is vanaf 1983 tot heden is bestuurslid (o.a. waarnemend voorzitter en penningmeester) van Harmonie Beatrix in Horn. Hierbij zet hij zich in voor de oud-papieractie en voor donateursacties. In 2006 is hij benoemd tot erelid en in 2011 is hij door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen onderscheiden met het gouden insigne. De heer Rijkx was van 1987 tot 1995 medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Opleiding Harmonie Beatrix.

De heer Rijkx werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Gijsen

De heer Gijsen (69) is sinds 1977 vrijwilliger bij Harmonie Beatrix in Horn. Hij coördineert de maandelijkse oud-papieractie. Van 2003 tot 2010 was hij bestuurslid van de harmonie en vanaf 2010 adviseur van het bestuur. Hij is tevens erelid van de vereniging. Sinds 1998 tot heden is de heer Gijsen begeleider van de jeugdharmonie Horn en de percussiegroep Horn.

Daarnaast is de heer Gijsen is sinds 1988 vice-voorzitter van de Vastelaovesvereniging De Sjaopsköp in Horn en sinds 2006 schipper bij de Stichting Ondersteuning Culturele Activiteiten Samen (SOCAS).

De heer Gijsen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Uitreiking KO aan de heren Rijkx en Gijsen

vlnr: burgemeester Verhoeven, dhr. Rijkx met echtgenote, dhr. Gijsen met echtgenote en Beatrix-voorzitter dhr.Thomassen