Erasmus Universiteit Rotterdam

Prof. dr. Y. Li benoemd tot bijzonder hoogleraar Chinees Recht

Per 1 december 2011 is prof.dr. Y. Li benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel `Chinees Recht' binnen de capaciteitsgroep Internationaal Publiekrecht aan Erasmus School of Law (ESL). Zij zal zich in haar onderzoek richten op de ontwikkelingen van het Chinese rechtssysteem.

Het Chinese rechtssysteem is beïnvloed door tradities uit diverse rechtssystemen, waaronder het traditionele Chinese recht, het Europese burgerlijk recht en het Sovjet-recht. Tegenwoordig zijn de hervormingen vooral gericht op modernisering, geïnspireerd door `best practices' van diverse buitenlandse rechtssystemen. Gezien de snelle ontwikkeling en de vooruitgang bij de opbouw van het Chinese rechtssysteem is het van groot belang dat beleidskeuzes achter deze inspanningen (en de resultaten daarvan) worden bestudeerd. De bevindingen over de ontwikkelingen van het Chinese rechtssysteem zijn nuttig voor andere rechtswetenschappers, maar ook voor politicologen, economen en sociologen.

Over prof.dr. Yuwen Li

Li studeerde Chinees recht aan de Peking University en promoveerde in 1994 aan de Universiteit Utrecht in het internationaal recht, met het proefschrift Transfer of Deep Sea-Bed Mining Technology: the 1982 Law of the Sea Convention and Beyond. Sinds 1995 richt Li zich in haar onderzoek op het Chinese recht. Sinds september 2010 is zij werkzaam bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).