Gemeente Eindhoven

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Vanwege de bijzondere verdiensten van de heer G.P.A. (Geert) de Brouwer (57) heeft Hare Majesteit hem de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau toegekend. Op 14 november 2011 neemt hij afscheid van Ondernemerskontakt De Hurk en Ondernemersvereniging Acht. Burgemeester van Gijzel speldt de versierselen bij de heer De Brouwer op. Locatie: Van Zelst Eindhoven BV, Looyenbeemd 1 (De Hurk)

Het zwaartepunt van zijn verdiensten ligt bij zijn (vice-)voorzitterschap van resp. Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Eindhoven (vanaf 1998) en Ondernemerskontakt De Hurk (vanaf 1996).
De heer De Brouwer heeft het initiatief genomen op industrieterrein De Hurk (als eerste terrein in de verre omgeving) camera's te plaatsen (eind "90). Decorandus maakte als één van de pioniers zich sterk voor het Keurmerk Veilig Ondernemen. Als enthousiast kartrekker met persoonlijke contacten met heel veel ondernemers slaagde hij erin structuur te brengen in de diverse activiteiten die vervolgens in een maatregelenmatrix zijn vastgelegd.
Mede onder zijn enthousiaste leiding is het project Duurzaam De Hurk ontwikkeld en uitgevoerd. Geert de Brouwer zag de noodzaak om het gebruik van de particuliere auto terug te dringen (parkeeroverlast). Een onderzoek onder zijn leiding leidde tot een carpoolplan voor medewerkers op De Hurk en aangepaste busroutes in combinatie met een fiets-uitleensysteem.

Decorandus is een bevlogen Eindhovenaar die zich zonder twijfel op een bijzondere wijze voor onze stad en haar inwoners inspant. Zijn initiatieven en inspirerende leiding hebben geleid tot uitstekend functionerende bedrijventerreinen.