Openbaar Ministerie

Voorwaardelijke jeugddetentie voor jonge inbreker Terwijde

14 november 2011 - Arrondissementsparket Utrecht

De kinderrechter heeft vandaag een 15-jarige verdachte van woninginbraak in de wijk Terwijde veroordeeld tot vier weken voorwaardelijke jeugddetentie.

De jongen werd op 25 januari van dit jaar aangehouden voor poging inbraak in een woning aan de Carl Zellerhof 2. Hij werd op heterdaad aangehouden door de politie. In het onderzoek door de politie werden vingerafdrukken afgenomen.

Deze afdrukken leidden naar een andere woninginbraak, op 4 augustus 2010 in de Bertéstraat 6. Het gezin dat daar toen woonde, was op dat moment op vakantie. Toen de bewoners terugkeerden van vakantie, bleken een navigatiesysteem, een spelcomputer en een geldbedrag te ontbreken. Later zag dit gezin zich helaas genoodzaakt uit de wijk te verhuizen door de aanhoudende pesterijen en vernielingen.

De officier van justitie achtte onder andere op basis van het technisch onderzoek de jongen schuldig aan deze twee inbraken en eiste daarom bij de kinderrechter vier weken voorwaardelijke jeugddetentie met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast moet de jongen de aanwijzingen van de gezinsvoogd en jeugdreclassering volgen. De kinderrechter achtte beide woninginbraken bewezen en volgde de officier van justitie in haar eis. De jongen blijft voorlopig in de instelling voor jeugdzorg waar hij al sinds zijn schorsing uit de voorlopige hechtenis op 25 februari 2011 verblijft.