Gemeente Voorschoten

Begroting goedgekeurd

De gemeenteraad heeft de Begroting 2012-2015: Voorschoten zet zich schrap goedgekeurd in de raadsvergadering van 10 november. In de programmabegroting is het beleid van de gemeente Voorschoten vastgelegd. Per programma is aangegeven wat de gemeente wil bereiken en hoeveel dit mag kosten.

Solide financieel beleid

Het college zet het solide financiele beleid van het afgelopen jaar voort. Door aanpassing van het beleid worden de bezuinigingen vanuit het Rijk opgevangen. Deze bezuinigingen treffen de inwoners van Voorschoten niet direct. De dienstverlening blijft op peil en de lokale belastingen gaan slechts omhoog met een inflatiecorrectie van 2 procent. Om de begroting ook komende jaren sluitend te houden, zijn extra maatregelen nodig. Daarom wordt begin 2012 het huidige beleid tegen het licht gehouden. Ook is het nodig verdergaande stappen te nemen in de ambtelijke samenwerking met Wassenaar

Algemene beschouwingen

In de raadsvergadering gaven de fracties tijdens hun visie op de programmabegroting: de algemene beschouwingen. Op http://www.gemeentebestuurvoorschoten.nl/Vergaderingen/Raad/2011/10-nov ember vindt u een live verslag van de raadsvergadering en alle bijbehorende stukken, waaronder alle moties en amendementen.
* 14 november 2011