Gemeente Almere

Hoekwierde en Uithof zijn informatiebord rijker

14-11-2011

Op 12 november zijn op een prachtig zonnige middag de informatieborden van het Groene Stadsleven in de Hoekwierde en Uithof feestelijk onthuld in aanwezigheid van Miranda Jonker, gebiedsmanager van Almere Haven en andere belangstellenden. Vanaf nu kunnen wandelaars, fietsers, joggers en andere bewoners op de informatieborden lezen over de planten en dieren in de Hoekwierde en Uithof.

Na de onthulling van het bord in de Hoekwierde door de oudste bewoner van de Hoekwierde, de heer Laagwater, volgde een rondleiding door het Vogelbosje over het aangelegde "laarzenpad", waarbij uitgebreid werd stilgestaan bij het zelf gebouwde "insektenhotel". Mooi om te zien hoe bewoners van de Hoekwierde in ca. drie jaar tijd een populierenbosje tot een gevarieerd beleefbosje hebben omgevormd en het zelf ecologische en duurzaam beheren. Een meerwaarde voor dieren en planten. Ook hebben de bewoners/vrijwilligers er veel plezier in om elke maand een paar uur de handen uit de mouwen steken onder deskundige begeleiding van Petra Borsch van Landschapsbeheer Flevoland.

Vervolgens fietsten de belangstellenden via een van "de groene longen" van Almere Haven naar park Uithof om het andere informatiebord te onthullen. Aansluitend vond ook hier een rondleiding door het plangebied plaats. Voor velen bleek het een nieuw ontdekt pareltje in het groen van Almere Haven.

Binnenkort vindt in park Uithof een noodzakelijke dunning van het bomenbestand plaats. De gekapte boomstammen worden met trekpaarden uit de bosstroken gesleept om zo min mogelijk schade aan te richten aan het bestaande, kleinschalige groen.

Lijkt het u leuk om ook eens te helpen bij de werkzaamheden van de vrijwilligers? Dat kan elke 2e zaterdag van de maand. 's Ochtends wordt er gewerkt in de Hoekwierde, 's middags altijd in de Uithof. U kunt natuurlijk ook de hele dag komen helpen!

Meer informatie kunt u lezen op www.landschapsbeheer.net en aanmelden kan op flevoland@landschapsbeheer.net.