GroenLinks
Terugblik EGP-congres: groene partijen eensgezind over oplossingen Eurocrisis

Op het congres van de European Green Party (EGP) afgelopen weekend in Parijs hebben de Europese Groenen, waaronder GroenLinks, de Verklaring van Parijs aangenomen: het eensgezinde antwoord van de Europese Groene partijen op de huidige Eurocrisis. De verklaring biedt een gezamenlijk antwoord op de huidige crisis in Europa en schetst een perspectief op echte verandering van Europa. De Europese Groenen roepen onder andere op om een sterker Europees Noodfonds in te stellen en ons niet alleen te richten op kil bezuinigen.

Het congres van de EGP heeft daarnaast het Hongaarse Lehet Más Politika officieel aangenomen als lid van de European Green Party. De LMP heeft zich in korte tijd, in een uiterst moeilijke politieke situatie, een plek weten te veroveren in het politieke landschap in Hongarije. GroenLinks feliciteert de LMP van harte en hoopt dat de partij een voorbeeld is voor zusterpartijen in andere Midden-en Oost Europese landen.

GroenLinks was met een forse delegatie vertegenwoordigd op het congres van de EGP. Officiële congreszaken werden besproken, daarnaast waren er diverse inhoudelijke workshops. Europarlementariërs Bas Eickhout en Marije Cornelissen, GroenLinks-leden van de EGP-council, diverse medewerkers en ook individuele GroenLinks-leden. Ook Tweede Kamerlid Jesse Klaver was in Parijs:

Fantastisch om zowel in workshops als "en marge" te spreken met partijgenoten en ook collega's uit andere landen. Of het nou Wouter van Bessien is, van het Vlaamse Groen! of een Hongaarse collega, we delen dezelfde idealen en staan voor dezelfde uitdagingen, zeker nu. Dus kun je heel veel van elkaar leren.

Lees meer over het EGP congres op de congreswebsite, met onder andere bijdragen van GroenLinksers Reinout van Schouwen en Alice Stollmeyer.