Ingezonden persbericht


Film uitreiking GaultMillau 2012 in het AFAS Circustheater

Afgelopen maandag werd de restaurant- en hotelgids GaultMillau 2012 gepresenteerd tijdens een feestelijke avond waarbij ook de winnaars van de GaultMillau Awards aanwezig waren. U kunt hier het speciaal voor GaultMillau gemaakte filmverslag bekijken: http://www.thewinesite.nl/archives/1454 De GaultMillau Gids 2012 kunt u in diverse tijdschriften- en boekhandels in het land en op stations verkrijgen. U kunt de gids ook kosteloos thuisbezorgd krijgen via: www.thewinesite.nl/bestel/

Wijnen uit de Marken & Presentatie Jaargids Wijn 2012: 14 november 2011 Het "Instituto Marchigiano di Tetula Vini" (IMT) organiseert op 14 november a.s. in het kader van het project "Taste of Europe" samen met de Wine & Food Association een overzichtsproeverij over de regio de Marken. Maar liefst 18 wijnproducenten zullen persoonlijk aanwezig zijn om zelf hun wijnen aan u te kunnen presenteren en laten proeven. Er zullen ook masterclasses georganiseerd worden. Locatie: NH Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam. Tijd: 13.00-18.00 uur. Consumenten zijn welkom vanaf 16.00 uur. De volgende wijnproducenten zullen aanwezig zijn:
Montecappone sarl
Azienda Agricola Stefano Mancinelli
Soc. Agr. San Floriano s.a.s. di Ciculi F. & C.
Azienda Agricola Romagnoli Renato
Vicari Soc. Agr. Sempl. Di Vicari Nazzareno, Vico e Valentina Azienda Agricola Ceci Enrico
Azienda Vitivinicola Venturi
Marotti Campi Azienda Agricola
Casa Vinicola Gioacchino Garofoli Spa
Azienda Santa Barbara srl
Azienda Agricola Conte Leopardi Dittajuti
S. Piersanti & C. snc
Cantina Terracruda - Società Agricola Fratterosa S.S. Cantina Sant'Isidoro
Casalfarneto srl/Togni SpA
Allegrini Società Agricola
Cantina Cignano
Cantine Belisario sac
Terre Cortesi Moncaro Soc. Coop. a r.l.

Achtergrond
De ligging in de heuvels en de positionering aan de Adriatische Zee maken de Marken een ideale streek voor zowel witte als rode wijnen. De witte Verdicchio dei Castelli di Jesi en de Verdicchio di Matelica zijn al jaren een wereldwijd begrip. Met de Rosso Conero beschikt de Marken over een rode wijn met klasse en typiciteit. Tijdens aanvullende workshops zal dieper worden ingegaan op de typiciteit, veelzijdigheid, kwaliteit en gastronomische inzetbaarheid van de wijnen.

U kunt zich voorregistreren via: http://www.thewinesite.nl/evenementen/evenement-registratie-overzicht

Jaargids Wijn 2012
Tijdens de overzichtproeverij van de Marken zal de Jaargids Wijn 2012 gepresenteerd worden. Hierin worden de 450 beste in Nederland en België verkrijgbare wijnen beschreven tot ¤30,-. Deze zijn geselecteerd uit de meer dan 3.000 ingezonden wijnen van het 23e Proefschrift Wijnconcours. Verder aandacht voor Wijn & Spijs thuis, Thérèse Boer, Noma en diverse klassieke en nieuwe wijnstreken zoals Bosnië-Herzegovina, Groot-Britannië, Libanon en Tsjechië.

U kunt de Jaargids Wijn 2012 bestellen via: http://www.thewinesite.nl/bestel/ U krijgt deze dan zonder verzendkosten thuisbezorgd.