Bij dit bericht is beeldmateriaal ingesloten

Media alert

14 november, 2011

Infographic BullGuard over mobile malware

Consumenten gebruiken mobiele telefoons vandaag de dag voor uiteenlopende taken, zoals internetten, e-mailen, online bankieren en sociale netwerken. Met schadelijke malware die speciaal is ontwikkeld voor mobiele telefoons, moeten consumenten maatregelen nemen om hun persoonlijke gegevens te beschermen. BullGuard, specialist in gebruiksvriendelijke consumentenoplossingen voor de beveiliging van PC's en mobiele apparaten, heeft in samenwerking met een aantal partners een infographic ontwikkeld, waarin wordt toegelicht wat men allemaal over mobile malware moet weten en welke maatregelen er genomen kunnen worden.

Zo blijkt dat mobiele malware het afgelopen jaar explosief gegroeid is. Mobiele malware kan er voor zorgen dat bijvoorbeeld bankgegevens en wachtwoorden worden gestolen. De manieren waarop hackers toegang proberen te krijgen tot belangrijke informatie op telefoons, zijn heel divers. Voorbeelden hiervan zijn: phishing, spyware, geïnfecteerde apps, een worm, via Wi-Fi-netwerken of directe aanvallen via bestanden, sms-berichten en Bluetooth.

"We moeten ons bewust zijn van de gevaren die mobiele datatoegang met zich meebrengt", zegt Filip Van Ryn, country manager Benelux bij BullGuard. "Er is veel veranderd ten opzichte van de eerste mobiele telefoon. De mobiele telefoons van nu hebben veel mogelijkheden, smartphones zonder beveiliging vormen dus een risico."

(192 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Altijd als eerste de laatste persberichten van BullGuard via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=30

Over BullGuard
BullGuard is gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen voor pc en mobiele apparaten voor consumenten enkleine bedrijven. Deze zijn gebaseerd op een superieure technologie, gebruiksvriendelijkheid en klantgerichtheid. BullGuard legt zich toe op hetleveren van voordelige en geïntegreerde beveiligingsoplossingen die gebruikers de allerbeste bescherming bieden tegen malware op hun computers en mobiele apparaten. BullGuard heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Australië, de Benelux, de Verenigde Staten, Roemenië en Denemarken.

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal, tests of interviews kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: bullguardnl@octanepr.com http://www.octanepr.nl

OCTANE PR
Meerenakkerplein 16
5652 BJ Eindhoven
www.octanepr.nl
@octanepr_nl
T +31 (0)40 266 11 30

A division of LEWIS PR. BTW nr. 8089.26.093.B.01, KvK Oost-Brabant nr. 14066694, ING Bank 67.24.51.697