Persbericht

ANP kiest voor Agresso Business World van UNIT4
~ Nieuwsorganisatie bereidt zich met flexibele ERP-oplossing voor op toekomstige veranderingen ~

Sliedrecht, 14 november 2011 - Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) gaat gebruik maken van de ERP-oplossing Agresso Business World van UNIT4. De nieuwsorganisatie zal de oplossing inzetten voor de financiële administratie en facturatie. Hiermee kan ANP flexibel omgaan met toekomstige veranderingen in het productenpakket en de grote verscheidenheid aan mediaklanten.

Het pakket is door UNIT4 zodanig ingericht, dat de oplossing voldoet aan de specifieke wensen van het ANP. Het persbureau werkt met flexibele abonnementsvormen en deze kunnen goed worden verwerkt in het systeem van UNIT4. Ook heeft het ANP te maken met een grote verscheidenheid aan leveranciers en afnemers. Als een klant bijvoorbeeld een foto uit de zeer uitgebreide fotodatabase van het ANP bestelt, zorgt Agresso Business World er voor dat een thumbnail van de foto op de factuur verschijnt en er automatisch een inkooporder wordt verstuurd naar de betreffende fotograaf.

De flexibiliteit van Agresso Business World is ook bepalend geweest voor de keuze van het ANP voor deze oplossing. Remko Beekink, Manager Finance & Control bij ANP: "Onze organisatie is niet alleen vrij complex, maar ook voortdurend in beweging. De mediasector in Nederland verandert in rap tempo en daar moeten we snel op kunnen inspringen. Daarom vinden we het belangrijk dat we met een ERP-systeem kunnen werken dat ook na de implementatie nog zo flexibel is om met ons mee te kunnen veranderen."

Zo is ANP voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. In Agresso Business World kunnen zowel de omzet van deze producten, als de directe en indirecte kosten eenvoudig worden gevolgd. Hierdoor is alle informatie voorhanden die nodig is om te beslissen over de toekomst van een nieuw product.

De implementatie zal in fases verlopen: eerst wordt de financiële module van Agresso Business World in gebruik genomen, later zullen ook de facturatie en de abonnementen binnen deze oplossing worden verzorgd. In 2012 gaat het ANP naar verwachting ook elektronisch bankieren met Agresso Business World. "Het implementatietraject is ambitieus, maar door de toewijding van het ANP heb ik er het volste vertrouwen in dat we dit samen tot een succesvol einde kunnen brengen", aldus Alex Rossen, Algemeen Directeur van UNIT4 Business Software.

In 2012 gaat ANP een vereenvoudiging doorvoeren, waarin het aantal verschillende administraties wordt teruggebracht. Zowel de grootboekrekening als debiteuren- en crediteurenbestanden worden centraal bijgehouden, waardoor ANP veel tijd en geld bespaart. Ook worden verschillende processen gestandaardiseerd, waaronder inkoop, administratie en verkoop.

Agresso Business World wordt wereldwijd gebruikt door verschillende media-organisaties, waaronder Bonnier Group, Telegraph Media Group, NOS, BNN en Daily Mail.