IKON

P E R S B E R I C H T

IKON en ZvK sluiten aan bij NCRV-KRO-RKK

De raad van toezicht van de stichting Verzorging Kerkelijke Zendtijd (VKZ) heeft besloten zijn merken IKON en ZvK (Zendtijd voor Kerken) deel te laten uitmaken van de fusieomroep NCRV-KRO-RKK. De leden van de raad zijn unaniem van mening dat aansluiting bij deze fusie-omroep de beste garantie biedt voor de toekomst van de programma's en internetcontent die IKON en ZvK produceren. De merknamen IKON en ZvK zullen blijven bestaan.

Door de beslissing van VKZ zal een omroep ontstaan die een grote verscheidenheid herbergt van geloofsbelevingen, gebaseerd op christelijke waarden en cultuur. Een omroep die een krachtige en brede maatschappelijke opdracht heeft vanuit de optiek dat levensbeschouwing visie is op het leven, wat het leven betekent, wat de waarde ervan is en hoe het geleefd kan worden. IKON en ZvK worden gedragen door de kerken. VKZ heeft de overtuiging dat de Boodschap van de kerken voor de wereld in deze constellatie op een goede en pregnante wijze handen en voeten kan worden gegeven.

Dr. Otto Scholten, voorzitter van de raad van toezicht van VKZ en lid van de Protestantse Kerk, ziet een mooie toekomst voor de omroeppartners: "Met elkaar gaan wij bouwen aan een robuuste, frisse omroep die vanuit dezelfde grondbeginselen in verscheidenheid programma's maakt. Programma's die aansluiten bij het Nederland van nu en die, in het geval van IKON en ZvK, ook in de toekomst herkend worden door de geloofsgenoten die onze kerkelijke achterban vormen".

VKZ heeft afgelopen maanden veel tijd gestoken in het maken van een goede afweging. De omroep had de keuze tussen twee geestverwante omroeporganisaties: NCRV en EO. Alle plussen en minnen zijn aan de orde gekomen op het terrein van programmatische synergie, zeggenschap, missies, toekomst voor het personeel. De keuze voor de fusieomroep NCRV-KRO-RKK is géén keuze tegen de EO. Het was een afweging tussen twee goede partijen, zo benadrukt de raad van toezicht van VKZ. De leden van de raad zijn ervan overtuigd dat de keuze voor NCRV-KRO-RKK de beste is vanuit een toekomstgericht perspectief voor de baaierd van de 15 opdrachtgevende kerken en de programma's die IKON en ZvK produceren vanuit hun missies.

Door de samenwerking tussen IKON, ZvK, NCRV, KRO en RKK kunnen alle doelgroepen worden bereikt met verschillende programmagenres vanuit dezelfde bron. Directeur VKZ Martin Fröberg: "We vullen elkaar aan in cultuur, in levensvisie, in missie. Hierdoor ontstaat een levendige en kleurrijke media-organisatie die op maat gesneden ieder soort kijker, luisteraar en websurfer weet te bereiken met wat ons bindt".

Hilversum, 14 november 2011
Neem voor meer informatie contact op met VKZ Voorlichting, tel. (035) 6727101 / 06 51072809.