Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VakantieVeilingen.nl® sponsorpartner van Make A Wish® Nederland

Amsterdam, 14 november 2011| VakantieVeilingen.nl® is een structurele samenwerking aangegaan met Make-A-Wish® Nederland (voorheen bekend als Doe Een Wens Stichting Nederland). Beide partijen willen hun doelgroep een onvergetelijke tijd bezorgen. Make-A-Wish® Nederland laat de liefste wensen van ernstig zieke kinderen uitkomen. VakantieVeilingen.nl® wil hieraan bijdragen door niet alleen financiële donaties te doen maar ook te helpen om de wensen van deze kinderen uit te laten komen. Door het brede assortiment van reis- en vrijetijdsarrangementen vormt VakantieVeilingen.nl de perfecte sponsorpartner voor Make-A-Wish® Nederland.

Make-A-Wish® heeft sinds de oprichting van de stichting al meer dan 3.900 wensen vervuld van kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 18 jaar. De wensen variëren van voor één keer prinses of astronaut zijn tot in een monstertruck rijden of met het vliegtuig naar Lego Land vliegen. Het doel van Make-A-Wish® Nederland is door het vervullen van wensen, het kind weer centraal te laten staan in plaats van de ziekte.

De samenwerking past heel goed binnen de ambities en doelstellingen van VakantieVeilingen.nl®. Huub van Mierlo, Managing Director legt uit: "VakantieVeilingen.nl® wil reizen en vrijetijdsbestedingen voor iedereen toegankelijk maken. Wij zijn marktleider in het segment van veilingsites en hebben daardoor de expertise en de contacten met aanbieders om de allerliefste wensen van kinderen en jongvolwassenen voor Make-A-Wish® Nederland waar te maken. De stichting krijgt geen subsidie waardoor ze volledig afhankelijk is van donaties. Wij hebben de juiste middelen in huis om hen te helpen bij het vervullen van wensen en donaties te generen."

Ook Make-A -Wish® Nederland is verheugd over de samenwerking. Directeur Harmienke Kloeze: "Wensen vervullen voor kinderen met een ernstige ziekte is zo mooi, dat het lijkt alsof alle deuren daarbij vanzelf open gaan. Toch is wensen vervullen ook gewoon hard werken en kost wensen vervullen ook geld. Zonder steun vanuit de samenleving kunnen wij ons werk niet doen. Daarom zijn we erg blij met de hulp van VakantieVeilingen.nl®. Met hun hulp en met die van de bieders kunnen we nog meer wensen in vervulling laten gaan."

Naast het doneren van geld, zal VakantieVeilingen.nl® ook unieke Make-A-Wish®-veilingen onder de hamer nemen. De gehele opbrengst van deze veiling komt ten goede aan de stichting. Op 14 november worden er toegangskaarten geveild voor de sinterklaasuitzending van het televisieprogramma 'Life4You' met na afloop een meet and greet met presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors. Verder worden vanaf 12 december een week lang kaarten geveild voor een zangworkshop onder leiding van Babette Labeij (vocal coach van 'Idols', 'X-Factor', 'The Voice of Holland', 'Junior Songfestival' en 'Kinderen voor Kinderen'). Daarnaast worden er dit jaar ook nog finalekaarten voor The Voice of Holland geveild, inclusief een meet and greet met Wendy van Dijk.

De eerste Make-A-Wish®-veiling start op maandag 14 november op VakantieVeilingen.nl

(einde bericht)

VakantieVeilingen.nl®

VakantieVeilingen.nl® is met gemiddeld 5,5 miljoen bezoekers per maand dé marktleider op het gebied van online veilingen van vakanties en vrijetijdsarrangementen. De website is een uniek platform waarop maandelijks meer dan 150.000 online veilingen plaatsvinden. Elke veiling start vanaf E 0,- en het minimale bod is nooit hoger dan E 1,00. Bieden kost niets. VakantieVeilingen.nl® is onderdeel van Emesa Nederland B.V. die ook websites zoals InpakkenenWegwezen.nl en ActievandeDag.nl publiceert.

Over Make A Wish® Nederland
Make-A-Wish® Nederland (voorheen Doe Een Wens Stichting Nederland) vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect. Maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.

Sinds de oprichting in 1989 beleefden al meer dan 3.900 levensbedreigend zieke kinderen hun fantastische wens. Make-A-Wish® Nederland kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van ruim 380 vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, clubs, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de structurele steun van donateurs en sponsoren noodzakelijk. Make-A-Wish® Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage. Kijk voor meer informatie op www.doeeenwens.nl.