Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Bouwvergunning voor project De Engelenhof

Sittard-Geleen, 14 november 2011 - Op 26 oktober jongstledenn heeft de afdeling Bestuursrechtspraak van De Raad van State de beroepen, tegen de door het college van B&W afgegeven bouwvergunning voor project De Engelenhof, ongegrond verklaard. De bouwvergunning voor appartementengebouw De Engelenhof is daarmee onherroepelijk. Bouwontwikkeling Jongen B.V. kan nu starten met de realisatie van het project op het terrein van het voormalige Sirkel Theater tussen de Putstraat en Fort Sanderbout.

De gemeente heeft Bouwontwikkeling Jongen B.V. gevraagd geïnformeerd te worden over de start van de bouwactiviteiten. Zodra de ontwikkelaar de gemeente heeft geïnformeerd, worden de buurtbewoners daarvan als eerste op de hoogte gebracht.

Beheer bouwterrein

Bouwontwikkeling Jongen BV heeft een aantal maatregelen getroffen voor het beheer van het toekomstige bouwterrein. Allereerst zijn de bouwhekken aan de Pullestraat gesteund, waardoor ze niet meer zo gemakkelijk omgeduwd of verplaatst kunnen worden. Daarnaast heeft Jongen toegezegd het terrein op te schonen. De gemeente heeft verder aangedrongen op een spoedige aanpak van het door brand verwoeste pand aan de Fort Sanderboutwal 6.


---




Gemeente Sittard-Geleen