Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 02 november 2011
ECHTE MEIDEN BRITT EN YMKE NAAR DE TWEEDE KAMER

Credits: Annemieke van der Togt

OOK GORDON EN BRIDGET SLOVEN ZICH UIT VOOR GOEDE DOEL IN DE MAN MET DE HAMER

Als ze het goede doel van Serious Request kunnen steunen, gaan bekende Nederlanders ver. Heel ver. In De Man Met De Hamer komen Echte Meiden Britt en Ymke met het plan op de proppen om met hun schoolrapport geld op te halen in de Tweede Kamer. Heeft Job Cohen iets over voor hun 8 voor maatschappijleer? En doet Geert Wilders een duit in het zakje voor het goede doel van Serious Request? De Man Met De Hamer is vanaf 14 november iedere maandag om 21.00 uur te zien bij BNN op 3.

Veilingmeester Ruben Nicolai: 'Het begin en het einde van de show staan vast, de 38 minuten daar tussenin zijn voor iedereen een grote verrassing. Britt en Ymke die met hun rapport langs Tweede Kamerleden gaan, Nikki Plessen die zichzelf als buffet aanbiedt in de RTL-kantine en Sander Lantinga die besluit aerobicsles te geven aan een stel bejaarden. Ze hadden het vooraf niet bedacht, maar in het heetst van de strijd halen ze alles uit de kast voor het goede doel!'

In De Man Met De Hamer bieden BN'ers tegen elkaar op met opdrachten om geld op te halen. In het wisselende panel van BN'ers nemen onder andere Gordon, Bridget Maasland, Tygo Gernandt en Dennis Weening plaats tegenover veilingmeester Ruben Nicolai. In de eerste aflevering zitten Britt en Ymke, Horace Cohen, Do, Eddy Zoey, Nicolette Kluijver, Dean Saunders, Thomas Berge, Edo Brunner, Arie Koomen en Vieze Fur in het panel. Op manmetdehamer.bnn.nl kunnen kijkers ook tegen elkaar opbieden. De beste online bieder mag zijn opdracht ook echt gaan uitvoeren en stopt daarmee 250 euro in de pot van Serious Request.

3FM en het Rode Kruis zetten zich tijdens Serious Request ieder jaar samen in om een stille ramp onder de aandacht te brengen. 3FM Serious Request 2011 maakt zich sterk voor moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties.

----------

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter.