IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN, NTR en IKON
Maandag 14 t/m t/m vrijdag 18 november 2011
19.00-20.00 uur


* Maandag 14 november
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Gesprek met historicus Dick de Boer over diens boek 'Emo's Reis. Een historisch culturele ontdekkingstocht door Europa in 1212'. De abt Emo reisde vanuit het Friese Wittewierum naar Rome, waar hij steun hoopte te krijgen van de paus in zijn conflict met de bisschop van Münster. De Boer reconstrueert de reis van Emo naar Rome en terug, van dag tot dag, door het bruisende Europa van 800 jaar geleden, waar hij de mensen ontmoette die kleur gaven aan die tijd, troubadours, abten, edelen, en hertogen.


* Dinsdag 15 november
Omroep: NTR, presentatie: Naeeda Aurangzeb

Te gast is Ahmed Marcouch, kamerlid voor de PvdA, voormalig stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Slotervaart. Marcouch kwam op zijn tiende naar Nederland en leerde binnen een paar jaar schrijven en lezen. Na jarenlange ervaring op de werkvloer als ziekenverzorger, politieman en leraar maatschappijleer eindigt hij in de politiek. Een man met lef, die praat over homo-emancipatie en extremisme binnen de Islam. Hij schopt tegen heilige huisjes, maar wat is zijn heilig huisje? Een gesprek over geloof, innerlijke kracht en de islam.


* Woensdag 16 november
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Catherine de Jong is de nieuwe voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. In deze uitzending een gesprek met haar over homeopaten, acupuncturisten en andere kwakzalvers. Waar liggen de ethische en juridische grenzen van alternatieve geneeswijzen?


* Donderdag 17 november
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

In OBA Live iedere donderdag een gast met een visie op de toekomst. Hij of zij kiest nieuws, opiniestukken, onderzoek, etc. om zijn of haar visie te illustreren. Vandaag de langetermijnvisie van Matthijs Bierman, directeur Nederland van de Triodos Bank. Zijn missie is om geld te laten werken aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen. Weet hij het antwoord op de financiële crisis?


* Vrijdag 18 november
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Gesprek met Ronald Prins over cybercrime. Prins is technisch wiskundige en cryptograaf. Hij was een aantal jaren als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam voor het Nederlands Forensisch Instituut voordat hij samen met Menno van der Marel Fox-IT oprichtte. Fox-IT helpt o.a. overheden hun staatsgeheimen te beschermen en staat de recherche bij in hun onderzoek. Hoe goed is Nederland voorbereid op een cyberwar en hoe staat ons 'cyberleger' ervoor?

Volg ons ook op twitter: #obalive !

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN, NTR en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl



IKON