Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wordt dit persbericht niet goed getoond, klik hier.

Amsterdam, woensdag 9 november 2011

- persbericht -

Twintig over twintig: Crisisberaad
Een discussie over geld

'Een econoom is iemand die het beter weet dan een andere econoom,' aldus Hugo Brandt Corstius. Op maandag 14 november is iedereen econoom in de Rode Hoed. Onder leiding van Arie Boomsma gaan we in open debat over de crisis, de economie, geld.

Men zegt dat de huidige generatie de eerste generatie is die het slechter zal hebben dan haar ouders. Ziet de twintiger van nu dat ook zo? Wat is hij bereid te doen om de crisis te verhelpen? En hoe geloofwaardig is dat? Elke student bouwt rustig een studieschuld op, en als iemand al onvrede heeft over de economische gang van zaken, dan zal men die zelden uiten op het Beursplein. Welke rol speelt geld in het leven van de twintiger? Tijd voor een crisisberaad.

Met: Danny Mekic' (internetondernemer), Hala Naoum Nehme (politicoloog), Jesper Rijpma (raadslid VVD Utrecht), Alaeddine Touhami (scholier), Daan Heerma van Voss (schrijver), Rosanne Hertzberger (columniste NRC.next), Jacques Rozendaal (voorzitter SGP-jongeren - OV), Ludo Keizer (Triggerboys), Steffy Roos Du Maine (partygirl 925 en oud-voorzitter NJR), Simone van Erp (adjunct-directeur LSG), Jessica Meijer (neerlandica), Aouatif Tawfik (arabist), Patrick Jimenez (ondernemer en PVV-sympathisant), Aldert Bergstra (student) en Jamila Aanzi (oud-vicevoorzitter FNV Jong).

Ook aanwezig: Ewald Engelen (hoogleraar Financiële Geografie) en Pieter Hilhorst (Volkskrant columnist) die vanuit een chesterfield-stoel de discussie gadeslaan en becommentariëren.

Twintig over twintig is een initiatief van De Rode Hoed waarin een verscheidenheid aan twintigers en andere geïnteresseerden met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen waarover jongeren zelden gehoord worden.

Organisatie: de Rode Hoed. Datum: maandag 14 november. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: gratis; aanmelden via twintigovertwintig@rodehoed.nl of RSVP via Facebook en aan de kassa.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- einde persbericht -