Ingezonden persbericht


14 november 2011:

Wijnen uit de Marken & presentatie Jaargids Wijn 2012

Maandag 14 november staat de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace in Amsterdam in het teken van de diversiteit en kwaliteit van wijnen uit de Italiaanse wijnstreek de Marken. Tijdens dit evenement zal ook de nieuwe editie van de Jaargids Wijn gepresenteerd worden.

Wijnen uit de Marken
De ligging in de heuvels en de positionering aan de Adriatische Zee maken de Marken een ideale streek voor zowel witte als rode wijnen. De witte Verdicchio dei Castelli di Jesi en de Verdicchio di Matelica zijn al jaren een wereldwijd begrip. Met de Rosso Conero beschikt de Marken over een rode wijn met klasse en typiciteit. U kunt op 14 november kennismaken met vele producenten die hun wijnen zelf presenteren en laten proeven. Tijdens aanvullende workshops zal dieper worden ingegaan op de typiciteit, veelzijdigheid, kwaliteit en gastronomische inzetbaarheid van de wijnen.

De wijnmakers van de volgende wijnhuizen zullen aanwezig zijn:
* Montecappone sarl

* Azienda Agricola Stefano Mancinelli

* Soc. Agr. San Floriano s.a.s. di Ciculi F. & C.
* Azienda Agricola Romagnoli Renato

* Vicari Soc. Agr. Sempl. Di Vicari Nazzareno, Vico e Valentina
* Azienda Agricola Ceci Enrico

* Azienda Vitivinicola Venturi

* Marotti Campi Azienda Agricola

* Casa Vinicola Gioacchino Garofoli Spa

* Azienda Santa Barbara srl

* Azienda Agricola Conte Leopardi Dittajuti

* S. Piersanti & C. snc

* Cantina Terracruda - Società Agricola Fratterosa S.S.
* Cantina Sant'Isidoro

* Casalfarneto srl/Togni SpA

* Allegrini Società Agricola

* Cantina Cignano

* Cantine Belisario sac

* Terre Cortesi Moncaro Soc. Coop. a r.l.

Jaargids Wijn 2012
Daarnaast zal tijdens dit evenement de presentatie van de Jaargids Wijn 2012 plaatsvinden. De Jaargids Wijn is de meest objectieve en uitgebreide wijngids in Nederland en staat garant voor veel leesplezier en talloze tips waar elke liefhebber van kwaliteitswijnen de beste betaalbare wijnen kan kopen. De door een vakkundige Grand Jury blind geselecteerde winnaars en finalisten van de meer dan 3.500 ingezonden wijnen voor het 23e Proefschrift Wijnconcours staan hierin centraal. Hierdoor heeft u de absolute toppers van wijnen die in Nederland en België op de markt zijn bij de hand.

Presentatie de Marken & presentatie Jaargids Wijn 2012: Maandag 14 november, 13.00-18.00 uur voor horeca- en wijnprofessionals en pers. Consumenten zijn welkom tussen 16.00-18.00 uur Gratis toegang na online voorregistratie (s.v.p. bevestigingsmail uitprinten en meebrengen). Adres: St. Olofskapel van NH Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam

The WINE & FOOD Association
Postbus 15414 | 1001 MK Amsterdam | Nederland