Gemeente Tilburg

Werkzaamheden Udenhoutseweg-Houtsestraat

Onderhoud aan rijbaan en fietspaden van maandag 14 november t/m vrijdag 16 december

De gemeente gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de rijbaan en fietspaden van de Udenhoutseweg en de Houtsestraat. Het gaat om de gedeelten tussen de gemeentegrens met Loon op Zand bij de Finantien/Stokhasseltlaan en het kruispunt met de Loonse Molenstraat. De werkzaamheden starten op maandag 14 november en duren t/m vrijdag 16 december. Mocht de planning door weersomstandigheden veranderen, dan informeert de gemeente u via een nieuwe bewonersbrief. Werkzaamheden
Op de rijbaan wordt het oude asfalt verwijderd en nieuw asfalt aangebracht. De fietsstroken aan beide zijden van de weg krijgen rood asfalt. Hierdoor lijkt de rijbaan smaller en wordt er minder hard gereden. De weg krijgt ook twee extra verkeersdrempels en de bestaande kruispunten worden verhoogd. Door al deze maatregelen verbetert de verkeersveiligheid op de Udenhoutseweg en de Houtsestraat. De verlichting en verkeersborden worden vervangen en waar nodig uitgebreid. De wegen krijgen ook nieuwe belijning. Tenslotte worden de bermen opnieuw ingezaaid en de bestaande inritten en zijwegen worden herbestraat. Verkeersmaatregelen
Om het werk zo spoedig mogelijk uit te voeren wordt er gewerkt in fases. Fase 1 week 46 + 47 (14 t/m 25 november)
Tijdens deze fase is de weg volledig afgesloten voor verkeer. Een omleidingsroute wordt ingesteld via de Finantien, Stokhasseltaan, Vlashoflaan, Rugdijk, Quirijnstokstraat, Waalwijkseweg en Houtsestraat. In deze fase worden voorbereidende werkzaamheden getroffen, wordt de rijbaan gefreesd en opnieuw geasfalteerd. De tekening met de omleidingsroute is in te zien via http://openbarewerken.tilburg.nl Fase 2 week 48 + 50 (28 november t/m 16 december)
In deze fase is er weer verkeer mogelijk over de Udenhoutseweg en Houtsestraat. Er wordt ter plekke van de werkzaamheden een verkeersafzetting geplaatst. De bestaande inritten en aansluitingen op zijwegen worden herbestraat. De bermen worden afgewerkt en de nieuwe verkeersborden worden geplaatst.
Fase 3 1e kwartaal 2012
Er zit een lange levertijd op de nieuwe lichtmasten. Daarom komt er eerst tijdelijke verlichting op een aantal plaatsen. Het plaatsen van de definitieve verlichting gebeurt in het 1e kwartaal van 2012.
Bereikbaarheid van uw woning
Tijdens de werkzaamheden doet de gemeente er alles aan de woningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is het afsluiten van de weg echter noodzakelijk. De woningen en/of garages zijn daardoor mogelijk tijdelijk niet of moeilijk bereikbaar. Wij vragen hiervoor uw begrip.

De meest actuele informatie over de afsluitingen tijdens de werkzaamheden kunt u opvragen bij de toezichthouder. Onder aan de brief leest u hoe u hem kunt bereiken. Mogelijke overlast
U kunt eventueel hinder ondervinden van het werkverkeer of geluidsoverlast hebben van de werkzaamheden. Ook kan uw woning tijdelijk moeilijk bereikbaar zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip.
Afvalcontainers
De containers (duobak en papiercontainer) moeten tijdens de werkzaamheden buiten de wegafzetting staan en goed bereikbaar zijn via verharde wegen. De ophaaldag blijft hetzelfde. Wij verzoeken u de containers zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.
Meer informatie
Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Frank van der Schoot, projectleider van de gemeente Tilburg. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 83 98 en via email: frank.van.der.schoot@tilburg.nl. U kunt ook contact opnemen met Koen Bolsius, toezichthouder van de gemeente Tilburg. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 84 70 en via email: koen.bolsius@tilburg.nl.

Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl