Ingezonden persbericht


Arnhem, 10 november 2011

VEEL ACTIVITEITEN IN DE WEEK VAN DE JEUGDZORG
Thema van de week is: Wat beweegt jou?

Wat betekent de jeugdzorg voor kinderen, jongeren en hun ouders? Laten we eens praten met mensen voor wie de ondersteuning door jeugdzorg een positieve verandering bracht in hun leven. Wat raakt of beweegt hen in de relatie die zij hebben met elkaar en met de hulpverleners uit de jeugdzorg. De Gelderse Week van de JeugdZorg 2011 wordt georganiseerd door ruim 50 organisaties in samenwerking met de provincie Gelderland om inzicht te krijgen in de Jeugdzorg. Van 12 tot en met 20 november zijn diverse activiteiten georganiseerd in Gelderland.

Bestuurders op stage
Veertig instellingen en organisaties hebben stageplekken aangeboden aan bestuurders en beleidsmedewerkers om van dichtbij te ervaren wat het werk in de jeugdzorg inhoudt. In de door hen gekozen stageplaats zijn ze gedurende een dagdeel middenin het dagelijkse werk van de hulpverleners. Zeker bezien in het kader van de transitie van de verantwoordelijkheden van de provincie naar de gemeenten biedt dit een kans om een kijkje in de keuken te nemen. Er hebben zich ruim 140 bestuurders en beleidsmedewerkers aangemeld voor een stage.

Tha Bus
Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november rijdt een gele Amerikaanse schoolbus naar vijf middelbare scholen om ter plekke gastlessen te verzorgen aan jongeren. Jongeren uit verschillende zorginstellingen vertellen waarom ze met jeugdzorg te maken kregen en wat dat voor hen betekent.

Jeugdzorg Award
Een oproep onder ouders, jongeren, pleegouders en iedereen die zijn of haar jeugdzorgheld wilde aanmelden voor een nominatie heeft geleid tot een aanbod van 47 kandidaten. Uiteindelijk heeft de jury bestaande uit ouders, jongeren en professionals een selectie heeft gemaakt van 3 professionele en 2 vrijwilligers. Op zaterdagmiddag 19 november zal in Luxor Live in Arnhem bekend gemaakt worden wie er de titel wint en de tegoedbon van 2000 euro voor een project in de jeugdzorg.

Alle activiteiten
Meer gedetailleerde informatie is te vinden www.weekvandejeugdzorggelderland.nl Daar staan ook de links naar de website van thabus.nl en van de geldersejeugdzorgheld.nl met de complete overzichten.