Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Toezegging gedeputeerde naar aanleiding van motie PvdA in Provinciale Staten PvdA: Doorgaand verkeer weren van N243/Noordervaart

Doorgaand (vracht)verkeer moet zoveel mogelijk worden geweerd van de N243 bij Stompetoren, beter bekend als de Noordervaart. Die oproep deed de PvdA maandag 7 november met een motie in Provinciale Staten van Noord-Holland. Gedeputeerde Post zegde toe dit mee te nemen bij de herinrichting van de Noordervaart. De PvdA besloot daarom de motie aan te houden.

De nieuwe Westfrisiaweg (N23) moet de primaire oost-westverbinding worden voor doorgaand verkeer in deze regio. De Noordervaart is een weg met dusdanig veel in- en uitritten dat het onaantrekkelijk is voor doorgaand verkeer. De PvdA wil dan ook dat de weg zo wordt ingericht dat doorgaand verkeer wordt geweerd.

PvdA-statenlid Mark Versteeg: "Voor de leefbaarheid en veiligheid van aanwonenden in Stompetoren is het belangrijk het doorgaand verkeer zoveel mogelijk te weren van de Noordervaart. Door de nieuwe Westfrisiaweg wordt dit mogelijk. Wij zijn dan ook blij met de toezegging van de gedeputeerde dat zij hiermee aan de slag gaat."


*** EINDE PERSBERICHT ***




Provincie Noord-Holland