Ingezonden persbericht


december 2011 januari 2012

Hieronder vindt u in vogelvlucht wat SCHUNCK* te bieden heeft in december 2011 en januari 2012. Meer informatie over de verschillende onderwerpen vindt u in de bijlagen. En u kunt altijd terecht op de perspagina's van www.SCHUNCK.nl. Kies in het verticale menu links `perslogin' en vul vervolgens in: Loginaam: schunckpers, wachtwoord: schunck.

Salon Parkstad 2011
17 december t/m 22 januari `The state of the art' in Parkstad Limburg. Een deskundige jury koos uit ongeveer 90 inzendingen 25 kunstenaars die hun hedendaagse kunst exposeren in SCHUNCK*. Alle soorten dragers en disciplines zijn vertegenwoordigd.

A Casa Como Convem
12 december t/m 22 januari Onderdeel van Made in Mirrors. Een artist in residence project van kunstenaars Cristiano Lenhardt en Jonathas de Andrade over moderne architectuur in de tropen en het `geheugen' van de stad. Op dinsdag 13 december is de Ruby Tuesday lezeing gewijd aan het project en gaat Stijn Huijts in op 5 jaar MiM.

Aad de Haas Collectie in Rotterdam
Van 10 december 2011 tot en met 4 maart 2012 presenteert de Kunsthal Rotterdam de tentoonstelling `Geloof, heimwee en liefde. Aad de Haas', welke in nauwe samenwerking met SCHUNCK*, Heerlen en de familie De Haas tot stand is gekomen. Een belangrijke selectie werken uit Collectie Aad de Haas van SCHUNCK* is in De Kunsthal te zien.

SCHUNCK* buiten heerlen
De expo `Stills, Wiel Arets architects' naar Madrid, een belangrijk deel Aad de Haas Collectie naar Rotterdam en René Daniels' `Een I treurend om een punt' te zien in het Reina Sofia Museum in Madrid.

Photographic perception ­ van landschap tot snackbar Nog t/m 31 januari 2012 te zien
Aan de hand van het thema - van landschap tot snackbar - worden in de 4 landsdelen van de Euregio (Nederland, Duitsland, Vlaanderen en Wallonië) onderzocht en in fotografisch beeld gebracht door studenten. Het resultaat van deze workshop wordt in SCHUNCK* gepresenteerd.

Wereldkerst in SCHUNCK*
11, 14, 17 en 18 december laten talloze muziekverenigingen en koren uit Parkstad horen wat ze kunnen tijdens de gratis kerstconcerten in SCHUNCK*. Hou www.SCHUNCK.nl in de gaten voor gedetailleerde informatie.

SCHUNCK* voor de jeugd
Dagelijks mogelijk: Op reis door het Glaspaleis. Een speurtocht door het gebouw voor kinderen tot 12 jaar. Bij elke expositie is er een zoekkaart, waarmee kinderen op hun eigen manier de expo bij elkaar puzzelen en op 4 januari de succesvolle jeugdfilm `The polar express'. Kijk voor meer info op www.SCHUNCK.nl.