Ingezonden persbericht


125.000ste bezoeker in Kinderdijk is op huwelijksreis

Kinderdijk, 14 november 2011 - Maria Piombo uit Miami, Florida, weet niet wat haar overkomt deze ochtend in Kinderdijk. Waar negentien molens zouden moeten staan ziet ze nu bijna alleen maar mist. Ze is op huwelijksreis met haar man, Joe Garcia. Nietsvermoedend wordt ze bij de entree van de Museummolen ook nog eens aangesproken door burgemeester Rinus Houtman, die haar feliciteert met het feit dat ze de 125.000ste bezoeker van 2011 is.

Uit handen van de burgemeester krijgt ze het boek 'Panorama Kinderdijk' en een bos bloemen. Uit handen van Henk Bronkhorst van het Werelderfgoed Kinderdijk ontvangt ze een reuze banketstaaf in de vorm van een molen. Die is gemaakt door de plaatselijke bakker Wim Stam.

Maria en haar man hebben een cruise geboekt op het schip Viking Pride. Eén van de vele rivierschepen die aanleggen in Kinderdijk. Het echtpaar is op huwelijksreis. Het voornaamste doel van de reis is Kinderdijk. Dit op aanraden van vrienden uit Nederland. Dat de molens door de mist slecht zichtbaar zijn vindt ze niet zo heel erg. Het is voor haar en haar man weliswaar de eerste keer dat ze in Kinderdijk zijn. De molens heeft ze al eens op foto's gezien. Maar het is ook pas de derde keer in haar leven dat ze mist ziet. "Awesome", vindt ze het. De molens én de mist.




Ingezonden persbericht