Ingezonden persbericht


Borsato met 242 vrienden voor War Child op de beeldbuis

Amsterdam, 14 november - Vandaag gaat de tv-commercial van War Child in première. In de commercial roepen 242 Friends van War Child tv-kijkers op om zich net als zij in te zetten voor de hulporganisatie. De tv-debutanten doen mee aan de campagne The Power of Friendship. In deze campagne, die begin oktober is gestart, zijn het de Friends die samen het verhaal van War Child vertellen; op radio, in advertenties, op abri's en online.

Marco Borsato, ambassadeur War Child: Ik ben heel trots op de tv-commercial en op alle Friends die actief hebben meegedaan. En het mooie is je kunt nog steeds meedoen, want in januari komt er weer een nieuwe tv-spot!

Je eigen online commercial
Alle toppers die Friend zijn geworden van War Child en een foto hebben geüpload op www.warchild.nl kregen een persoonlijke oproepfilm. Met deze videoboodschap kunnen de Friends van War Child iedereen uit hun netwerk vragen ook Friend te worden en War Child te helpen de oorlog uit een kind te halen door mee te doen in de commercial. Bekijk de bijzondere tv-commercial op www.warchild.nl/tv

100 % gesponsorde campagne met miljoenen bereik
The Power of Friendship-campagne is volledig gesponsord door meer dan 65 bedrijven die een onmisbare bijdrage hebben geleverd. Van de ontwikkeling door Doom en Dickson tot alle media-aandacht in print, op radio en tv die Universal Media (UM) uit Amsterdam heeft geregeld. The Power of Friendship-advertenties hebben de afgelopen maand meerdere keren paginagroot in de landelijke dagbladen gestaan. De radiospot, die is ingesproken door Friends, is 170 keer uitgezonden op landelijke radiozenders en was ruim 1.300 keer te beluisteren op regionale radiozenders. De tv-spot wordt vanaf vandaag uitgezonden op Discovery Channel, 13thStreet, Eurosport, MTV en op FOX. Vanaf januari zetten War Child en UM in op free-exposure bij nog meer grote landelijke tv-zenders.

Over War Child
Een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit. Toch zijn miljoenen kinderen slachtoffer van oorlogsgeweld, misbruik en verwaarlozing. Kinderen zonder vreugde. Kinderen die geen kind meer zijn. War Child helpt deze kinderen hun zelfvertrouwen terug te vinden. Zich te uiten, vrolijk te zijn, contact te maken met anderen. Zodat hun innerlijke oorlog kan ophouden. En ze weer kunnen spelen, dromen, lachen, groeien. Als een normaal kind.

Noot voor de redactie,