Politie Zeeland


---

In verband met een bijeenkomst die de gehele dag duurt is morgen, dinsdag 15 november de afdeling communicatie (zowel de woordvoering als het persloket) gesloten.
Bij eventuele calamiteiten is de piketdienst wel bereikbaar.


1825-2011 Inbraak in winkelcentrum Dauwendaele, Middelburg
Tussen zaterdag 17.30 en zondag 15.00 uur werd ingebroken in het winkelcentrum Dauwendaele in Middelburg.
Het is onbekend hoe men in het winkelcentrum is gekomen. Binnen werden vijf winkels opengebroken waarbij rolluiken en sloten werden vernield. Uit één van de winkels werd een kluis met paar honderd euro gestolen. Uit twee winkels verdween een geldbedrag variërend tussen vijf en honderd euro. Uit de vierde winkel werd een steekkarretje weggenomen en uit de vijfde winkel wordt niets vermist.

1826-2011 Vissen met levend aas, Sluis
Op de Kaai in Sluis werd maandagmiddag een 29-jarige sportvisser uit Breskens bekeurd omdat hij zat te vissen met levend aas.
De man was aan het vissen op roofvis en had twee hengels in het water; ook lagen er nog twee hengels klaar. Echter, tenzij anders op de vergunning vermeld, mag er slechts met twee hengels worden gevist en de visser moest de twee klaarliggende hengels van de politie opruimen. Daarna zag de agent dat één van de in het water liggende dobbers bewoog. De man moest de hengel inhalen en toen bleek dat het voorntje aan de haak nog gewoon in leven was. Hierop gevorderd om ook tweede hengel in te halen. Hieraan zat eveneens een levend voorntje aan de haak. Vissen met levend aas is verboden en de man kreeg een bekeuring van E 180,-, waarna hij zijn visstekje van de politie moest verlaten.

1827-2011 Hennepkwekerij ontmanteld in Nieuw Namen
In de oude klompenfabriek in de Veerstraat in Nieuw Namen is maandagochtend een hennepkwekerij met 813 planten ontmanteld.
De instap in de oude fabriek werd gedaan door het politieteam Hulst in samenwerking met de ROG. De planten en alle apparatuur werden vernietigd. De stroom werd buiten de meter om getapt. De politie heeft in de Veerstraat drie mannen aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Hulst van 24 en 48 jaar en een 37-jarige Vlissinger. Ze zijn alledrie in verzekering gesteld.

---- --