Ingezonden persbericht


Eindhoven, 14 november 2011


1.400 bezoekers voor kick-off GEW 2011

Minister Verhagen: "Volg je hart, word ondernemer"

De vierde editie van de Global Entrepreneurshipweek Nederland (GEW NL) is vandaag feestelijk geopend in het Evoluon in Eindhoven. De officiële opening werd om 15.00 uur verricht door Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De Nederlandse kick-off werd gehost door Brainport Development, het Brabant Center of Entrepreneurship en de Kamer van Koophandel Brabant.

In totaal kwamen zo'n 1.400 bezoekers af op het evenement, dat werd gepresenteerd door Humberto Tan. Sprekers waren onder andere Hans Kazan, Rob en Emiel, Peter Swinkels en enkele jonge ondernemers. Zij vertelden over hun passie voor ondernemen. Op de innovatiemarkt, die de hele middag te bezoeken was, kregen ruim 45 innovaties de kans om zich te presenteren.

Ondernemen begint volgens minister Verhagen met verbeelding. "Als je een droom hebt, moet je doorzetten, je eigen pad gaan. Ondernemers zijn mensen die buiten de lijntjes durven te tekenen." Verhagen refereerde ook aan de succesvolle ondernemers Albert Heijn en Steve Jobs: "Dat waren ook jonge startende ondernemers met daadkracht."

Hans Kazan vertelde anekdotes over zijn onderneming. Niet alleen de successen, maar juist de dieptepunten maken je volgens de goochelaar een echte ondernemer. Je moet je vooral niet tegen laten houden door anderen: "Ik ben blij dat ik me altijd aan mijn droom heb vastgehouden, ook al zeiden mijn leraren dat goochelen geen vak is."

Nadat Rob en Emiel het publiek het een en ander hadden geleerd over hoe je visitekaartjes het beste kunt gebruiken, lieten de mentalisten verbazingwekkende trucs zien. De presentaties werden afgesloten met een interactief debat met topmensen uit het bedrijfsleven en jonge ondernemers. Tijdens de borrel zorgden Rochelle (winnares X-Factor 2011) en Miss Montreal met twee intieme optredens voor de muzikale afsluiting van de dag.

GEW 2011

De Global Entrepreneurship Week, dit jaar van 14 tot en met 18 november, wordt jaarlijks gevierd in verschillende landen, verspreid over zes continenten. Deze week inspireert miljoenen ondernemende jongeren om nieuwe ideeën te genereren en daar werkelijkheid van te maken. Het thema van deze vierde editie is 'Grenzeloos Ondernemen'. Vorig jaar won Nederland de Country of the Year Award voor de meest innovatieve promotieactiviteiten rond de GEW 2010.



Ingezonden persbericht