CDA


CDA-fractie stelt vragen over zoekgeraakte poststukken

maandag 14 november 2011

Naar aanleiding van een uitzending van het televisieprogramma Radar gaat Tweede Kamerlid Ad Koppejan vragen stellen aan de staatssecretaris van Economische Zaken. In het programma Radar werd melding gemaakt van het toenemen van het aantal klachten over zoekgeraakte en beschadigde poststukken waarbij de aansprakelijkheid zelden bij de bezorger van Post.nl ligt.

Post.nl is na de liberalisering van de postmarkt een normaal commercieel bedrijf geworden. De CDA-fractie vindt dat het zich richting haar klanten ook als zodanig zou moeten opstellen. Ook als het gaat om het opnemen van de aansprakelijkheid voor het zoekraken of beschadigen van te bezorgen poststukken.

Koppejan vraagt de staatssecretaris onder andere of er bij de liberalisering van de postmarkt wel voldoende rekening is gehouden met de bescherming van de belangen van de consument. Daarnaast vraagt Koppejan welke mogelijkheden de staatssecretaris ziet om de rechten van ontvanger en verzender van poststukken te versterken door aanpassing van nationale of Europese regelgeving.