Kustwacht voor het Caribisch gebied


Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba Donderdag 10 november 2011

Kustwacht houdt illegale immigranten aan op Aruba

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft gisteren, 9 november tijdens een patrouille op Aruba, vier illegale immigranten en de twee bemanningsleden aangehouden op een klein vaartuig.

Gisteren 9november omstreeks 23.00 uur, ontdekte de Super-RHIB, een eenheid van de Kustwacht een onverlicht vaartuig ten zuiden van Aruba. Het vaartuig probeerde weg te komen, maar kon door de Kustwacht na een korte achtervolging tot stilstand worden gebracht. Dichterbij gekomen zag de bemanning dat het om een venezolaans vaartuig ging genaamd `La Nota' met zes opvarenden. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om vier illegale immigranten met Colombiaanse nationaliteit en twee Venezolaanse bemanningsleden. Het vaartuig werd in beslag genomen en opgebracht naar de kustwachtsteiger. Alle opvarenden zijn overgedragen aan de politie. De zaak is verder in onderzoek.

De Kustwacht zal hard optreden bij deze overtredingen. Ook u kunt helpen door onregelmatigheden te melden. De Kustwacht is 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken via het alarmnummer 913. Dit nummer is gratis.