Vereniging FME-CWM


Handelsmissie

Matchmaking in Zuid-Korea voor de olie, gas en powerindustrie

Datum: 15 t/m 17 november 2011
Locatie: Zuid-Korea

Van 15 tot en met 17 november 2011 heeft een handelsreis naar Zuid-Korea plaats. De reis is bedoeld om zakelijke contacten tussen Nederlandse en Koreaanse bedrijven te stimuleren. Een matchmaking-evenement en bedrijfsbezoeken moeten Nederlandse bedrijven in staat stellen het netwerk in Zuid-Korea uit te breiden en potentiële opdrachtgevers te ontmoeten. FME organiseert de reis in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Seoul en de Korea Plant Industries Association (KOPIA).

Koreaanse EPC contractors zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid en worden daarmee steeds belangrijker voor toeleveranciers uit de olie- en gas industrie. Sinds 2003 zijn buitenlandse opdrachten voor Koreaanse contractors jaarlijks met zo'n 39 procent gestegen naar een recordbedrag van 46,3 miljard Amerikaanse dollars in 2009. Ruim 67 procent van de opdrachten ging naar projecten in het Midden-Oosten, vooral voor de olie- en gas industrie. (Zie ook: www.dutch-energysolutions.nl/recent_news).

Koreaanse bedrijven onderscheiden zich door een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen bouwen op een goede reputatie. Hoofdkantoren van de Koreaanse contractors bevinden zich voornamelijk rondom Seoul. Korea Plant Industries Association vertegenwoordigt de grote Koreaanse industrie zoals Hyundai, Daewoo, Samsung, Hanwha Engineering & Construction, SK Engineering, Daelim Industrial Company en Doosan Heavy Industries & Construction (http://www.kopia.or.kr/)

Kansen voor Nederlanders

Voor Nederlandse toeleveranciers kan het lastig zijn om door te dringen in de Koreaanse toeleveringsketen, door eisen aan het prijsniveau en banden met lokale toeleveranciers. De markt groeit echter snel en internationale projecten bieden kansen voor toeleveranciers met onderscheidende producten of diensten. Projecten zijn internationaal georiënteerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van wereldwijde toeleveranciers die geregistreerd staan in Vendorship registratiesystemen van EPC contractors en opdrachtgevers. Door samen te werken met KOPIA kunnen de Nederlandse ambassade en FME Nederlandse toeleveranciers toegang bieden tot contacten bij relevante Koreaanse spelers.

Voorlopig programma

14 november: Aankomst Seoul
15 november: Industriedag Nederland - Zuid Korea - gehost door de Nederlandse industrie inclusief uitgebreid matchmaking-programma 16 november: Collectief bezoek aan hoofdkantoor van bijvoorbeeld SK Engineering (o.a. KOC Refinery projects & Wasit Gas Project) en KOGAS in Seongnam
17 november: Mogelijkheid tot inplannen individuele afspraken 18 november: Vertrek Amsterdam

Deelname en kosten

Op basis van profielen van de Nederlandse deelnemers wordt een volledige dag een matchmaking georganiseerd en worden een aantal collectieve bezoeken gebracht. Het programma is indicatief en invulling van de collectieve bezoeken is afhankelijk van de profielen van de deelnemers. Deelnamekosten zijn EUR 2.725,- per bedrijf excl. btw en reis- en verblijfskosten. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Voorwaarde voor het doorgaan van de missie is een minimum van tien deelnemende bedrijven. Op deze missie naar Korea zijn de "Algemene voorwaarden van FME-CWM voor deelname aan door de afdeling Internationaal Ondernemen georganiseerde activiteiten" van toepassing.

Meer informatie

Vereniging FME-CWM, Judith van Akkeren, projectleider, T (097) 353 11 96, E judith.van.akkeren@fme.nl