Oranjewoud


Eerste Nederlandse congres voor High Reliability Organizing

30 september 2011

Een stap verder in risicobewustzijn

Een kleine fout in werkprocessen leidt soms tot grote, onbeheersbare en onomkeerbare gevolgen. 'High Reliability Organizing' (HRO) biedt een handvat om organisaties onder controle te houden. Het eerste Nederlandse HRO-congres stelt veiligheidsprofessionals in staat om een nieuwe stap voorwaarts te zetten. Oranjewoud is één van de hoofdsponsors.

Vliegtuigmaatschappijen, ziekenhuizen en OV-bedrijven zijn typische HRO-bedrijven. Ook chemische plants en reguliere productiebedrijven worden zich meer en meer bewust van de impact die 'kleine' incidenten op een bedrijf kunnen hebben. Hoog Betrouwbaar Organiseren maakt daarom een sterke ontwikkeling door.

Hoog risicobewustzijn
Kenmerk van HRO is dat bedrijven zich richten op een hoog risicobewustzijn in alle lagen in de organisatie. Het is een 'mindset'. Vandaar dat de term 'Mindfulness' past bij HRO. De doorontwikkeling van dit risicobewustzijn is echter een discussiepunt. Veel mensen weten wel wat er gedaan moet worden, maar de vraag blijft hoe.

Maak kennis met HRO
In de Verenigde Staten bestaat een werkwijze die mogelijkheden biedt om hierin een stap voorwaarts te maken. Samen met onder meer Apollo 13 en de Haagse Hogeschool stelt Oranjewoud/Save organisaties in de gelegenheid om kennis te maken met deze manier van werken, denken en doen.

Wat: First European Conference on High Reliability Organizing Wanneer: november 15 2011
Waar: Haagse Hogeschool, Den Haag
Inschrijven: www.hroconference.com