Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bezoekt Ondernemershuis Deventer

RVD, oktober 2011, nr. 274

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden brengt op dinsdagochtend 15 november, als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering, een werkbezoek aan Ondernemershuis Deventer.

Ondernemershuis Deventer is één van de 40 Microfinancierings (MF)-ondernemerspunten in Nederland. Het Ondernemershuis verzorgt naast inhoudelijke advisering en coaching ook cursussen, workshops en netwerkbijeenkomsten voor zowel startende als gevestigde ondernemers in de gemeente Deventer. Kenmerkend voor het Ondernemershuis Deventer is de ontwikkelingsgerichte advisering en de nauwe samenwerking met lokale partners. Door in te zetten op versterking van een zo breed mogelijk lokaal netwerk kunnen (startende) ondernemers efficiënt geholpen worden.

Tijdens het bezoek van Prinses Máxima wordt met medewerkers en partners van het Ondernemershuis ingegaan op het belang van de lokale samenwerking. De specifieke wijze van coaching - het ontwikkelingsgericht adviseren - wordt toegelicht. Enkele door het Ondernemershuis begeleide ondernemers vertellen hun ervaringen en laten hun huidige ondernemingsactiviteiten zien.

Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ondernemersplannen, maar die hulp nodig hebben bij de uitwerking ervan of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching en eventueel krediet krijgen zij de kans een eigen onderneming te starten. Sinds 2007 heeft de Raad voor de Microfinanciering bijgedragen aan de instelling van 40 MF-ondernemerspunten en is er aan bijna 1700 beginnende ondernemers krediet verstrekt.

In augustus 2011 is het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering als opvolger van de Raad voor Microfinanciering ingesteld. Het Comité richt zich, nu de basis is gelegd, op het bestendigen en uitbouwen van het concept microfinanciering in Nederland. Het Comité wordt naast Prinses Máxima gevormd door jonkheer D. Laman Trip (voorzitter) en de heer B. Staal.

Noot voor redacties (