Universiteit Twente

Cultuur: Campert, Freriks & van der Zijl - Het leven is vurrukkulluk

15 november 2011 Tijd: 20:15 - 22:00

Het leven is vurrukkulluk (1961) van Remco Campert is het boek dat dit najaar centraal staat tijdens Nederland Leest 2011, de grootste leescampagne van Nederland. Het boek wordt van vrijdag 21 oktober tot en met vrijdag 18 november gratis verstrekt aan leden van de openbare bibliotheek.

De bibliotheken van Almelo, Enschede en Hengelo hebben voor Nederland Leest een vurrukkulluk programma samengesteld met als klap op de vuurpijl 'Theater Tour': Remco Campert samen met Annejet van der Zijl en Philip Freriks op de campus van de jubilerende Universiteit Twente!

Een podiumprogamma met talige spitsvondigheden van Remco Campert. Annejet van der Zijl debuteerde in 1998 met Jagtlust, een roman over een villa die in de zestiger jaren het meest roemruchte artistieke broeinest van Nederland was. Ook Remco Campert was hier kind aan huis. In het tweede deel van de avond gaan bezoekers met Campert en van der Zijl in gesprek. Philip Freriks neemt de rol van aanjager van het gesprek op zich.

Toegang voor bibliotheekleden slechts EUR 6,-. Kaarten vanaf 3 oktober verkrijgbaar via elke vestiging Bibliotheek Almelo, Hengelo en Enschede. Voor meer informatie zie: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.