Universiteit van Tilburg

Persbericht 7 november 2011

Met OndernemerschapSafari viert Brabant Center of Entrepreneurship tweejarig bestaan. Acht ondernemers vertellen hun verhaal op karakteristieke locaties Tilburg.

Ondernemerschap staat centraal in het centrum van Tilburg op 15 november. Ter ere van zijn tweejarig bestaan organiseert het Brabant Center of Entrepreneurship (BCE) de OndernemerschapSafari in Tilburg. Bezoekers kunnen 'op safari' naar één van de acht lezingen van ondernemers op acht karakteristieke locaties in Tilburg, onder wie publiciste Heleen Mees en Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden.

In de lezingen belichten de sprekers met hun persoonlijke verhaal elk een andere invalshoek van het ondernemerschap. Van de 24-jarige Kristel Groenenboom die het staalbedrijf Groenenboom met miljoenenomzet van haar vader overnam, tot Bas van den Nieuwenhuijzen van succesvol internetbureau ezCompany, die in de Oude Raadszaal in het Paleis-Raadhuis vertelt over starten en focussen.

De opening en afsluiting van de OndernemerschapSafari vinden plaats in het MIDI Theater. Hier geven onder meer Heleen Mees (econoom, publiciste en docente aan Tilburg University) en Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden een lezing. Mees spreekt over haar visie op leiderschap en ondernemen, Van der Weijden over doorzettingsvermogen: hij won Goud op de Olympische Spelen na eerder van acute leukemie te zijn genezen.

"Met deze OndernemerschapSafari vieren we onze tweede verjaardag op gepaste wijze, samen met ondernemers en andere geïnteresseerden.Door dit evenement bieden we hun de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en nieuwe ideeën op te doen", aldus Jessica van den Bosch, projectmanager van BCE.

Over BCE
Het Brabant Center of Entrepreneurship is een samenwerkingsverband tussen Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven (TUe). Doel van deze onderwijsinstantie is het stimuleren van ondernemerschap onder studenten van zowel Tilburg University als de TUe.