Gemeente Enkhuizen

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Enkhuizen houdt op dinsdagavond 15 november een bijeenkomst voor ouders/verzorgers van pubers over het herkennen van probleemsignalen bij pubers en hoe deze bespreekbaar te maken.

Bijeenkomst voor ouders/verzorgers van pubers

Jongeren bevinden zich in een kwetsbare levensfase. In de periode van 12 tot 21 jaar ontdekken zij hun identiteit en gaan ze hun persoonlijke mogelijkheden, wensen en grenzen verkennen. Tegelijkertijd maken ze lichamelijke en hormonale veranderingen door. Jongeren zoeken hun eigen weg, maken zich steeds meer los van thuis en trekken het liefst met leeftijdsgenoten op. Waarden en normen van thuis worden in twijfel getrokken.

Alcohol en drugs
Daarbij experimenteren sommige jongeren met alcohol en drugs. De pubertijd is vaak een periode van heftige emoties en conflicten. Dat kan gepaard gaan met onzekerheid, eenzaamheid en angst. Het ene moment vrolijk en opgewonden, het volgende down en chagrijnig.

Van de jongeren komt 85% goed door deze fase heen, maar zo'n 15% ontwikkelt psychische klachten. Voor ouders is het soms lastig om in verbinding te blijven met de jongere. De bijkomst op 15 november kan bijdragen aan het herkennen van signalen die jongeren via hun gedrag laten zien. Bovendien leren ouders/verzorgers hoe zij deze onderwerpen bespreekbaar maken.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum De Bonte Veer aan de Wielewaal 1 in Enkhuizen, tegenover het CJG. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De toegang is gratis. U kunt zich telefonisch aanmelden bij het CJG, tijdens openingstijden elke dinsdag, woensdag en donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur, tel.: (0228) 353 590.Ook kunt u zich per e-mail aanmelden: cjg@enkhuizen.nl. Onder vermelding van naam en telefoonnummer.
afbeelding landingspagina
Logo gemeente Enkhuizen

Gemeente Enkhuizen | Postbus 11 | 1600 AA Enkhuizen | T:(0228) 360 100 | F:(0228) 313 312 | stadhuis@enkhuizen.nl