Gemeente Pekela


Start activiteitenladder sport en spel Pekela

Vanaf 15 november 2011 zal in de gemeente Pekela gestart worden met activiteitenladders sport en spel.

Elke week zal er een sport â en spelactiviteit plaatsvinden in Oude en Nieuwe Pekela. In Oude Pekela is er in de Groenling een activiteit op dinsdagmiddag van 15.30 â 16.30 uur voor de groepen 6, 7 en 8. Ze kunnen dan kiezen uit sport en spel in de gymzaal of dans in de St. Willibrordusschool. In Nieuwe Pekela vinden de activiteiten plaats op woensdagmiddag in sporthal de Spil. Tussen 13.15 â 14.15 uur is het de beurt aan groep 3, 4 en 5 en tussen 14.30 â 15.30 uur aan groep 6, 7 en 8.

Op school krijgen alle leerlingen een flyer mee waarop de activiteiten staan. In Nieuwe Pekela zal het grote James Bondspel gespeeld worden, apekooi en vlak voor kerst zijn er kerstspelen. In Oude Pekela wordt gestart met activiteiten voor groep 6, 7 en 8. Zij kunnen kiezen tussen sport en spel in de gymzaal of âSo you think you can danceâ in de St. Willibrordusschool. Alle activiteiten worden gegeven door stagiaires van het Alfa College en het Hanze instituut voor Sportstudies. Zij vormen samen het sportteam Pekela. Sportteam Pekela verzorgt ook een deel van de gymlessen op verschillende basisscholen in de gemeente Pekela.

Deelname aan de activiteiten is gratis en opgave is niet nodig. Door deze activiteiten wil de gemeente Pekela nog meer kinderen aan het bewegen krijgen op een laagdrempelige manier. Dus sport, spel, plezier, lachen en scoren met sportteam Pekela!
Â