Gemeente Oirschot

Inloopavond fietspad Beerseweg op 15 november

De gemeente Oirschot is plannen aan het maken voor een fietspad langs de Beerseweg. Op dinsdag 15 november organiseert de gemeente een inloopavond over deze plannen. Tijdens deze avond kunt u tussen 19.00 en 20.30 uur binnen lopen in het gemeentehuis om te kijken naar de plannen die er nu liggen.

Â

Verkeersveiligheid

De gemeente Oirschot krijgt regelmatig klachten over de verkeersveiligheid op de Beerseweg. Voor de gemeente reden om te onderzoeken hoe de veiligheid voor het (fiets)verkeer is te verbeteren. De breedte en het verloop van de weg, relatief veel vrachtverkeer en hoge rijsnelheden, maakt de Beerseweg onveilig. Vooral voor fietsers is de weg onveilig.

Â

Drie varianten voor een fietspad

Er zijn drie varianten voor het aanleggen van een fietspad langs de Beerseweg onderzocht:


1. een in twee richtingen bereden fietspad aan de oostzijde van de weg;


2. een in twee richtingen bereden fietspad aan de westzijde van de weg; en


3. een in één richting bereden fietspad aan weerszijden van de weg.

In alle drie de varianten gaat het om het weggedeelte tussen het Wilhelminakanaal en de Beerschotseweg.

Â

Op basis van verkeersveiligheid, grondgebruik en kosten gaat de voorkeur van de gemeente uit naar een in twee richtingen bereden fietspad aan de oostzijde (variant 1).

Â

Snelheidsremmende maatregelen op de Beerseweg

De gemeente stelt ook voor om een aantal snelheidsremmende maatregelen te treffen op de Beerseweg zelf. Deze maatregelen zijn:


1. het verleggen van de zonegrens 60 km/h naar een punt ten zuiden van het kruispunt Beerseweg â Beerschotseweg â ât Dun;


2. het aanleggen van een verkeersplateau op de aansluiting met ât Dun;


3. het aanleggen van een verkeersplateau op de aansluiting met de Scheepersweg;


4. het aanleggen van een verkeersplateau op de aansluiting met het Hogepad; en


5. het aanleggen van een verkeersplateau op de aansluiting met ât Laar.

Â

Reageren op de plannen

Tijdens de inloopavond kunt u reageren op de plannen.

Â

Daarnaast kunt u nog tot woensdag 14 december 2011 uw opmerkingen bij de plannen voor de Beerseweg kenbaar maken bij gemeente Oirschot. Dit kan door een brief te schrijven aan het College van burgemeester en wethouders (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot), via de mail naar info@oirschot.nl of mondeling bij de Centrale balie in het gemeentehuis.

Â

Hoe verder?

Het uiteindelijke plan voor een fietspad langs de Beerseweg wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad moet met het plan instemmen en middelen vrijmaken voor het uitvoeren ervan.

Â

Nadat de gemeenteraad heeft ingestemd, wordt het definitieve plan verder in procedure gebracht (aanpassen bestemmingsplan, bestek, aankopen grond en uitvoering).

Â

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans van Doormaal, te bereiken op 0499-583 333 of via de mail h.vandoormaal@oirschot.nl.

Â

De plannen staan vanaf woensdag 16 november ook op www.oirschot.nl. Ook zijn ze dan in te zien bij de Centrale balie in het gemeentehuis.

Â

Â