Gemeente Breda

11nov
Inwoners van Breda kunnen gratis extra gft-container aanvragen

Gepubliceerd op 11 november 2011

Vanaf 15 november kunnen inwoners van Breda bij Afvalservice een gratis extra container aanvragen voor groente-, fruit- en tuinafval (gft). Momenteel belandt zo'n 40% van het gft in het restgedeelte van de duocontainer. Dat is zonde, omdat het dan niet meer verwerkt kan worden tot compost maar ook omdat het verwerken van restafval veel duurder is dan het verwerken van gft.
Wethouder Wilbert Willems: "Hoe minder kosten we voor de verwerking van restafval hoeven te maken, hoe lager de afvalstoffenheffing kan blijven. We willen met deze maatregel onze inwoners stimuleren om meer gft apart te houden, afval beter te scheiden en minder restafval aan te bieden."

De gratis container zou aanvankelijk pas per 1 januari 2012 verkrijgbaar zijn. Inmiddels is besloten om dat tijdstip te vervroegen naar 15 november dit jaar. Extra gft-containers kunnen vanaf die datum besteld en geleverd worden, zolang de voorraad strekt. Voor die vervroeging is gekozen om - nu het volop herfst is - inwoners te stimuleren bladeren en tuinafval als gft aan te bieden. Daarmee wordt voorkomen dat die bij het restafval terecht komen.

Iedereen in Breda die afvalstoffenheffing betaalt kan een gratis extra gft-container van 180 of 270 liter aanvragen door het invullen van een aanvraagformulier op de website www.breda.nl. Ook kan men contact op te nemen via het algemene telefoonnummer 14 076 of via het e-mailadres afvalservice@breda.nl (onder vermelding van naam, adres,postcode en telefoonnummer).
Men ontvangt dan een antwoordkaart waarmee men de gratis extra gft-container kan bestellen. Voorwaarden en uitleg staan op de website www.breda.nl.

Voor mensen die al een extragft-container in gebruik hebben waarvoor zij nu extra betalen, wordt deze met ingang van 1 januari 2012 gratis.

De extra gft-container kan men elke week tegelijk met de duobak aanbieden. Die wordt dan op de gebruikelijke vaste inzameldag vanaf 08.00 uur 's ochtends, leeggemaakt. Op de Afvalkalender van 2011 en 2012 staan de geldende inzameldagen vermeld.

Breda, 11 november 2011

Locatie

kaart van Breda